Центр енергоефективності допомагає жителям миколаївських ОСББ економити

Близько 3-4 зустрічей з мешканцями багатоквартирних будинків проводить щотижня Центр енергоефективності Миколаєва.

Такі зустрічі необхідні, щоб мешканці отримали найповнішу інформацію про те, що в першу чергу робити в багатоквартирному будинку, а також, з яких джерел отримати належну кожному ОСББ державну допомогу, вважає директор Центру енергоефективності Юрій Гусаков.

Збори зазвичай закінчуються винесенням на голосування рішення про фінансування заходів будинку через програму компенсації «теплих кредитів».

Центр енергоефективності Миколаєва фінансується з міського бюджету. Тому все консультації безкоштовні.

«Центр допомагає підготувати повний пакет документів для реалізації потреб будинку через різні програми компенсацій, які є в місті. Наприклад: розрахунок доцільності заходів для будинку, розробка техніко — економічного обґрунтування відповідно до вимог державних банків, вичитка кредитних договорів. Консультування по приведенню в належний порядок фінансової звітності ОСББ, розрахунок відсотка компенсацій, оптимізація тарифу кварт. плати в більшу або меншу сторону, розрахунок суми резервування для участі в програмах компенсацій і так далі», — повідомив Гусаков.

Нагадаємо, ОСББ може профінансуватися в одному з державних банків на заміну освітлення, установку ІТП, установку вікон, заміну лічильників на більш сучасні або утеплення фасаду будівлі. Після чого, виконавши всі роботи, отримати до 80% компенсації від бюджетів трьох рівнів: державного, міського та обласного.

З боку міста отримання компенсацій гарантується програмою «Теплий Миколаїв» на 2019 — 2020 рр.

вул. Адмірала Макарова, 42-а (перетин з ул.Фалєєвською).
тел .: 0512 50 01 02, 050 191 50 99 067 324 55 20.