Миколаїв став одним із лідерів з компенсації «теплих кредитів», — Олександр Омельчук

Миколаївцям відшкодують майже 3 мільйони гривень за «теплими» кредитами.

Про це стало відомо під час засідання комісії з розгляду питань відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту за залученими в кредитно-фінансових установах кредитами на впровадження заходів з енергозбереження.

Під час засідання члени комісії розглянули документи та затвердили розмір компенсації кредиту заявникам, які вирішили вжити заходів щодо енергомодернізації своїх будинків.

Як зазначив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, загальна сума відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту за період з 01.01.2018 р. по 25.05.2018 р. склала 2991934,60 гривень.

«Ви пам’ятаєте, як важко у минулому році ми підіймали цю роботу, наскільки кропітка  праця була покладена в основу цих процесів. Сьогодні ми маємо значні результати, про які говорить вся Україна. Сьогодні Миколаїв у питанні компенсації теплих кредитів займає лідируючі позиції і, безперечно, в цьому є результат нашої співпраці», — повідомив Олександр Омельчук.

За словами віце-мера, найчастіше миколаївці обирають компенсацію тіла кредиту у розмірі 30% компенсації із міського бюджету.

Комісія розглянула запит позичальників — фізичних осіб, які отримали кредит у філії Миколаївського обласного управління АТ «Ощадбанк» за  програмою енергозбереження «Теплий Миколаїв» на 2017-2019 роки, затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 23.12.2016 р. № 13/12 (зі змінами) за квітень 2018 р. на придбання радіаторів водяної системи опалення, регуляторів температури повітря, енергозберігаючих вікон та балконних дверей.

Всього за реєстром розмір компенсації за весь строк кредитування склав 47416,95 грн.

Окрім того,  одноголосним рішенням члени комісії затвердили реєстр позичальників — фізичних осіб, які отримали кредит у філії — Миколаївського обласного управління АТ «Ощадбанк» на придбання енергозберігаючих вікон та балконних дверей, радіаторів водяної системи опалення, регуляторів температури повітря, котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (крім природного газу та електроенергії), обладнання і матеріалів для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів, рекуператорів теплоти вентиляційного повітря та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них.

Всього за реєстром розмір компенсації за весь строк кредитування складає 260549,14 грн.

На встановлення обладнання і матеріалів для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін та встановлення вікон комісія підтримала позичальників — фізичних осіб, які отримали кредит у Миколаївській обласній дирекції АБ «УКРГАЗБАНК».  Розмір компенсації за весь строк кредитування склав 191853,00 грн.

Розмір компенсації за реєстрами позичальників-фізичних осіб складає 499819,09 грн.

До реєстру позичальників — юридичних осіб, які отримали кредит у філії Миколаївського обласного управління АТ «Ощадбанк» увійшли 2 ОСББ, які отримали кредит на придбання обладнання і матеріалів для облаштування індивідуальних теплових пунктів.

Всього за реєстром розмір компенсації за весь строк кредитування склав 179718,33 грн.

Кредит у ПАТ КБ «ПриватБанк» отримали 6 ОСББ.

Ціль кредиту: блочні теплові пункти, матеріали та обладнання для капітального ремонту трубопроводів опалення та термомодернізації теплового вузла будинку, обладнання і матеріалів для модернізації системи освітлення місць загального користування, світлопрозорі металопластикові конструкції.

Розмір компенсації за весь строк кредитування: 1482278,86 грн.

5 ОСББ отримали кредит у Миколаївській обласній дирекції АБ «УКРГАЗБАНК» за  Програмою енергозбереження «Теплий Миколаїв» на заміну вікон, обладнання і матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів, модернізацію загально домових електромереж, заміну електропроводки.

Всього за реєстром розмір компенсації за весь строк кредитування: 830118,32 грн.

Розмір компенсації за реєстрами позичальників — юридичних осіб складає 2492115,51 грн.

Варто зазначити, що питання «теплих кредитів» набирає все більшої популярності серед жителів міста, про що свідчить загальна сума компенсації за реєстрами позичальників, яка складає 2991934,60 грн.