У Миколаєві за сприяння Центра енергоефективності ОСББ економитиме на теплі завдяки встановленню ІТП

На сьогоднішній день досить актуальним є питання високого рівня оплати житлово-комунальних послуг. Зокрема, це стосується сплати за опалення в багатоквартирних будинках, де мешканці не мають можливості регулювати подачу тепла.

В той же час, досить частими є ситуації, коли ми бачимо відкриті взимку кватирки вікон, через які виходить надлишкове тепло. При цьому за це тепло мешканці будинків вимушені сплачувати значні кошти.

За консультативної підтримки Центру енергоефективності м. Миколаєва жителі багатоквартирного будинку, розташованого по проспекту Героїв Сталінграду, 15 змогли вирішити зазначену проблему. Скориставшись фінансовою підтримкою, яка передбачена міською програмою енергозбереження «Теплий Миколаїв», ОСББ «Комунар-3» встановило в тепловому вузлі будинку індивідуальний тепловий пункт (ІТП) з автоматичним регулюванням споживання тепла. Це дозволить, по-перше, зекономити кошти на оплаті за спожите тепло, а, по-друге,  підвищити комфорт у квартирах.

Як розповів директор Центру енергоефективності Юрій Гусаков, індивідуальний тепловий пункт став одним із перших, встановлених у місті завдяки програмі «Теплий Миколаїв».

«Це один із перших теплових пунктів, який у нас встановлений завдяки програмі «Теплий Миколаїв» через компенсацію «теплих кредитів». Окрім того, ОСББ вже вдруге використовує цю програму, і, на мою думку, це повинно стимулювати інші ОСББ міста користуватися такою можливістю», – розповів Юрій Гусаков.

За словами голови правління ОСББ Єлизавети Задої, це – вже  другий кредит, який отримало ОСББ на заходи з енергозбереження. Сумма кредиту солідна – 532 тисячі гривень.

 

«Жителям ОСББ сподобалося працювати з «теплими кредитами». Вони побачили результат і вважають, що це — значна допомога. Бо зараз вкрай важко жителям сплачувати за комунальні послуги, зокрема за тепло. Ми скористалися програмою «Миколаїв. Теплий дім», яку ініціював Ігор Сергійович Дятлов, вже вдруге. І я вважаю, що за допомогою Центра енергоефективності у нас досить непогано виходить. Це — потрібна справа, яка націлена на майбутнє», – вважає голова правління.

Варто зазначити, що ІТП оснащений балансувальним обладнанням, за допомогою якого вирівняється температура в квартирах під час опалювального сезону.