Тільки в цьому майбутнє: у Миколаєві стартувала виставка PRO ефективність 2.0

Сьогодні, 8 червня, на Соборній площі стартувала виставка-форум енергоефективного обладнання та альтернативної енергетики PRO ефективність 2.0.

Як повідомив у своєму вітальному слові заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук, це — значна подія для міста та подальшої перспективи розвитку Миколаєва у сфері енергоефективності.

«Такі виставки відкривають дуже багато можливостей. Щоб дізнатися, які енергоефективні технології в принципі вже доступні городянам, як їх потрібно впроваджувати, який ефект вони дають і, найголовніше, як міська влада може допомогти городянам, щоб було якомога менше затрат за допомогою компенсацій, міських і державних програм», — повідомив Олександр Омельчук.

Крім цього, заступник міського голови зазначив, що запорука успішної і прибуткової економіки — продуктивне споживання енергії.

«За рік роботи департаменту зроблено дуже багато, але багато роботи ще попереду. Ми всі знаємо, що потрібно реформувати енергогенеруючі підприємства, але яким чином і які використовувати технології — це питання сьогоднішнього дня. Фінанси, які залучені з національних ресурсів і міжнародних банків, сприяють з кожним днем, крок за кроком, розвивати енергоефективну сферу Миколаєва, щоб ми на багато економніше використовували енергоресурси, а відповідно менше платили за них. Сьогодні хотілося б говорити не про те, що це дорого, а про те, що це стане доступним завдяки виставці. Це ті технології, які дозволять нам бути екологічніше, бути продуктивніше і витрачати на багато менше енергії. Тому що тільки в цьому майбутнє, успішне функціонування і прибуткова економіка», — резюмував Олександр Омельчук.

З 8 по 10 червня миколаївці та гості міста можуть ознайомитися з новітніми енергоефективними матеріалами і обладнанням, відвідати семінари та лекції, присвячені програмам більш ефективного використання енергії, створення комфортних умов в житлових будинках, бюджетних установах і, як результат, економити кошти.