Канадські інвестори зацікавилися миколаївською сферою енергозбереження

У Миколаївській міській раді відбулася зустріч заступника міського голови з питань енергоефективності Олександра Омельчука, директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Вячеслава Булаха з представником Укрбудінвестбанку та канадськими інвесторами.

Інвесторів цікавив стан міста у сфері енергетики, енергозбереження, а також стан миколаївських портів та доріг.

Як розповів Олександр Омельчук, у Миколаєві плануються створення Індустріального парку «Енергія», що стане інструментом стимулювання промислового виробництва, залучення інвестицій, збільшення зайнятості населення, вирівнювання економічного розвитку регіонів.

«Ідея індустріальних парків — досить перспективна та економічно вигідна як для підприємств, так і для розвитку міста. Учасники отримують оптимізацію матеріальних, фінансових і трудових витрат, а держава та місцеві громади – створення нових робочих місць, активізацію господарської діяльності та забезпечення соціально-економічного розвитку відповідних територій», — повідомив віце-мер.

Окрім того, Олександр Омельчук розповів, що Миколаїв зацікавлений в залученні інвестицій у сферу енергомодернізації як бюджетних установ, так і житлової сфери.

«Зараз для нас актуальна сфера енергозбереження. Департамент енергетики вдало показав себе на всеукраїнській арені, ставши одним із лідерів з енергосервісних контрактів. Ми прагнемо залучати не лише українські, але й закордонні кошти у це сферу і будемо раді розвивати співробітництво у цьому напрямку», — повідомив заступник Миколаївського міського голови.

Директор департаменту департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Вячеслав Булах підкреслив, що залучення інвестицій з Канади дасть змогу зекономити кошти міського бюджету.

Учасники зустрічі домовились про співробітництво з канадськими інвесторами, пообіцявши підготувати пропозиції у галузі енергозбереження.