Миколаївці зможуть менше платити за тепло завдяки встановленню ІТП

У Центрі енергоефективності міста Миколаєва пройшов семінар для керівників ОСББ.

Як розповів директор Центру Юрій Гусаков, завдяки інформації, отриманій в рамках семінару, голови миколаївських ОСББ зрозуміють, яким чином зможуть економити на оплаті за опалення.

«Сьогодні тут зібралися представники ОСББ міста, яких цікавить модернізація системи опалення, щоб люди платили за опалення менше. Люди отримають важливу інформацію, відповіді на свої питання і будуть розуміти, доцільно це для них чи ні, а далі будуть йти по процедурі оформлення документів в рамках програми «Теплий Миколаїв» і скористаються державною та місцевою програмами компенсації теплих кредитів», — повідомив Юрій Гусаков.

Представник компанії Danfoss по південному регіону Віталій Рудой розповів про технології модернізації системи опалення, що може значно скоротити мешканцям оплату за спожите тепло.

Віталій Рудой розповів учасникам про комплексну термомодернізацію: з яких заходів вона складається, як правильно її проводити та який ефект буде отримано після проведення всіх етапів термомодернізаційних процесів.

«У термомодернізації є два важливих вектори. Перший – це заходи, спрямовані на зниження тепловтрат будівлею: утеплення зовнішніх конструкцій, заміна вікон на сучасні енергоощадні, реконструкція вхідних груп. Другий важливий вектор – це модернізація системи теплопостачання будівлі, що складається з декількох етапів. Найголовніший етап – модернізація індивідуального теплового пункту з застосуванням погодозалежної автоматики з насосним регулюванням, що дозволить кожному будинку отримати лише необхідну йому кількість тепла. Наступний етап в модернізації інженерних систем – балансування системи опалення будинку. Воно важливе для отримання кожним стояком будинку тільки необхідної кількості теплоносія для забезпечення комфортних умов проживання. І ще один важливий етап – встановлення радіаторних терморегуляторів. Ці пристрої дозволяють споживачеві задавати в приміщеннях комфортну для нього температуру. При цьому, застосовуючи системи розподільного обліку тепла, люди зможуть справедливо платити за те тепло, яке вони спожили. Застосування індивідуальних теплових пунктів, балансування системи теплопостачання, встановлення радіаторних терморегуляторів – все це прописано в будівельних нормах. Це вимога держави до нового та реконструйованого житла, мешканці якого бажають ощадливо споживати тепло, зменшити комунальні витрати та підвищити енергоефективність своїх будинків», — повідомив Віталій Рудой.

Голови ОСББ відзначили важливість проведення такого семінару, бо вважають, що встановлення ІТП — один з важливих заходів на шляху  до енергомодернізації багатоквартирного будинку.