У Миколаєві презентували проект реконструкції школи №3

Сьогодні, 5 липня, у Миколаївській ЗОШ №3 презентували проект реконструкції.

На презентації були присутні секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова, заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук, директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Вячеслав Булах, заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрій Слободяник, начальник управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко, адміністрація школи.

Як повідомив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук, вартість виконання будівельних робіт складає 34, 3 млн гривень. Роботи планують завершити до кінця 2020 року.

«Департамент енергетики завершує процес визначення переможця і заключення договірних зобов’язань з підрядником, який визначений по системі ProZorro для того, щоб проводити комплексну термосанацію школи №3. Нам сьогодні приємно, що тут присутня секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова, яка також є і депутатом від округу, де розміщена школа. Ми часто проводимо такі зустрічі  за участю депутатського корпусу, оскільки депутати підтримали програму «Теплий Миколаїв» і сьогодні ми бачимо реальні кроки в просуванні програми», — повідомив Олександр Омельчук.

Секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова відзначила, що школа розташована в густонаселеному районі, тут навчається 1400 учнів і головне завдання влади — подбати про їх здоров’я.

«Я думаю, це буде зразково-показова школа, ми її доведемо максимально до ідеального стану. Тут важливий кожен метр — школа знаходиться в густонаселеному районі, дітей багато, вони матимуть великий стадіон та територію. Питання вирішуємо комплексно, із різними департаментами.», — повідомила Тетяна Казакова.

Вона подякувала віце-меру з питань енергоефективності Олександру Омельчуку та департаменту енергетики за те, що питанню школи приділяється стільки уваги.

«Для нас головне — діти та їх здоров’я, яке за гроші не купиш», — резюмувала Тетяна Казакова.

Як розповів під час презентації проекту реконструкції заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрій Слободяник, проект реконструкції школи передбачає повну заміну водопровідних мереж та сантехнічного обладнання, встановлення ІТП, утеплення та оздоблення фасаду, заміну вікон та балконних дверей, електротехнічного обладнання, вентиляційної системи та ін.

Річний обсяг зекономленої теплової енергії, який можна отримати після реалізації представленого проекту, орієнтовно буде складати  172,19 Гкал.

Директор департаменту Вячеслав Булах розповів про вартість робіт та строки, коли роботи планують завершити. Він відзначив, що процес тривалий, адже роботи плануються масштабні.

«Дана будівля після реконструкції буде  відповідати класу енергоефективності «С». Проектом передбачені заходи по зниженню енергоспоживання і зменшення затрат паливо-енергетичних ресурсів за рахунок застосування високоефективного сучасного обладнання та  наступних проектних рішень. Для початку ми повинні були за системою ProZorro визначити достойного кандидата, який якісно та у встановлені строки зможе виповнити необхідні роботи, бо сума, яка закладена на роботи, досить значна. Тому це повинен бути достойний кандидат, який буде відповідати тим високим вимогам, які ставить департамент енергетики,  енергозбереження та запровадження інноваційних технологій», — повідомив Вячеслав Булах.