Делегація із Миколаєва відвідала столичне виробництво LED-світильників для вулиць

Як відомо, 8-10 червня у Миколаєві відбувся Форум-виставка “PRO ефективність 2.0”, де свою продукцію представляла столична компанія «AVA TECH» –  український виробник світлодіодного обладнання.

Під час огляду компаній – учасників виставки-форуму Миколаївський міський голова зацікавився «AVA TECH»: Олександр Сєнкевич відзначив українського виробника, продукція якого сертифікована УкрСЕПРО та СЕ.

Тому на запрошення керівництва компанії «AVA TECH»  представники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій на чолі із заступником Миколаївського міського голови Олександром Омельчуком та депутатом Миколаївської міської ради Ігорем Дятловим відвідали виробничі потужності компанії.

Як розповів Артем Чугунов, один із засновників компанії, «AVA TECH» заснована в 2012 році і є провідним українським виробником світлодіодного обладнання для промислового, комерційного, адміністративного, агро-продуктового, інфраструктурного, дорожнього та муніципального секторів.

“Наша компанія, відповідно до найвищих світових стандартів, забезпечує комплексне переобладнання освітлення об’єктів з традиційного низькоефективного на світлодіодне енергозберігаюче освітлення. При розробці світлодіодного обладнання використовуються електронні компоненти виключно провідних світових виробників. Власні виробничі потужності компанії розташовані в Україні”, — розповів Чугунов під час екскурсії на виробництво.

Головний офіс і виробничі площі знаходяться в Києві. У виробництві використовуються комплектуючі виробників зі світовим ім’ям: Philips, Osram, Сree, Citizen, ELT, Samsung.

“З 2012 ми допомагаємо нашим партнерам мінімізувати витрати на енергію завдяки ефективним і безпечним для людини і природи системам світлодіодного освітлення”, – розповів Чугунов.

Як зазначив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, українські виробники нічим не поступаються європейцям і мають змогу використовувати власні потужності для виробництва вуличного світлодіодного освітлення.

“Ми безперервно вивчаємо асортимент світлодіодного обладнання високої якості в Україні і прагнемо впроваджувати у місті корабелів лише найкраще LED-обладнання. Вважаю, що стратегія вашої компанії спрямована на виробництво інноваційної та високотехнологічної продукції, що відповідає світовим стандартам якості”, — повідомив Олександр Омельчук.

Під час екскурсії працівники виробництва продемонстували гостям із Миколаєва свілодіодний світильник для освітлення вулиць, який має до 100 000 годин безперервної роботи.

Такий світильник не містить в собі важких металів та ртуті, не потребує утилізації, а також не реагує на удари та механічні пошкодження.

Депутат Миколаївської міської ради Ігор Дятлов відзначив, що вуличне освітлення – гостра тема для миколаївців.

“Освітлення в багатьох районах міста Миколаєва вже застаріло або взагалі відсутнє. Встановлення LED-світильників дозволить знизити споживання електроенергії в кілька разів і заощадить бюджетні кошти. А головне — вулиці будуть освітлені, що підвищить безпеку миколаївців. Уже кілька міст в Україні почали впроваджувати LED-технології, в Миколаєві ж ми плануємо в цьому році замінити освітлення на кількох магістральних вулицях. У разі, якщо такий проект буде підтриманий депутатським корпусом, вже найближчим часом все вуличне освітлення міста буде модернізовано”, — повідомив Ігор Дятлов.