Столична компанія готова освітлити миколаївські вулиці у розстрочку

Сьогодні, 10 липня, у Центрі енергоефективності м.  Миколаєва відбулася презентація обладнання для освітлення вулиць, яку провели представники київської компанії «AVA TECH» –  українського виробника світлодіодного обладнання.

Нагадаємо, під час огляду компаній – учасників виставки-форуму Миколаївський міський голова зацікавився «AVA TECH»: Олександр Сенкевич відзначив українського виробника, продукція якого сертифікована УкрСЕПРО та СЕ.

На запрошення керівництва компанії «AVA TECH»  представники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій на чолі із заступником Миколаївського міського голови Олександром Омельчуком та депутатом Миколаївської міської ради Ігорем Дятловим відвідали виробничі потужності компанії та запросили керівництво компанії до Миколаєва.

У презентації взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Вячеслав Булах, директор Центру енергоефективності Юрій Гусаков, депутати Миколаївської міської ради.

Під час презентації Артем Чугунов, один із засновників компанії, розповів, що «AVA TECH» є провідним українським виробником світлодіодного обладнання для промислового, комерційного, адміністративного, агро-продуктового, інфраструктурного, дорожнього та муніципального секторів.

“Наша компанія, відповідно до найвищих світових стандартів, забезпечує комплексне переобладнання освітлення об’єктів з традиційного низькоефективного на світлодіодне енергозберігаюче освітлення. При розробці світлодіодного обладнання використовуються електронні компоненти виключно провідних світових виробників. Власні виробничі потужності компанії розташовані в Україні. У виробництві використовуються комплектуючі виробників зі світовим ім’ям: Philips, Osram, Сree, Citizen, ELT, Samsung”, — розповів Чугунов.

Ексклюзив пропозиції, яку озвучили представники компанії, полягає в тому, що Миколаїв має можливість встановити LED-освітлення у місті з розстрочкою платежу на 3 роки.

«Ми отримали цікаву пропозицію від компанії – виробника світильників. Вона включає в себе пропозицію як виробництва цих світильників по нормальній ціні, так і можливість безвідсоткової розстрочки для міста… В першу чергу, це — економія бюджету міста», – повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Він розповів, що присутній на презентації директор комунального підприємства «Миколаївелектротранс» Володимир Євтушенко запропонував використати обладнання компанії для освітлення території підприємства.

«Ми підтримали його пропозицію, департамент енергетики передасть нам якусь кількість їх світильників безкоштовно, якусь ми закупимо і перевіримо ефективність роботи цих світильників», – заявив Миколаївський міський голова.

Як зазначив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, українські виробники нічим не поступаються європейцям і мають змогу використовувати власні потужності для виробництва вуличного світлодіодного освітлення. А унікальна пропозиція в питанні розстрочки дуже приваблива.

«Ми системно підійдемо до цього питання. Ми не хочемо просто змінити одне освітлювальне обладнання на інше. Ми хочемо, щоб Миколаїв став історією успіху в питання переходу на LED-освітлення. Якщо нам пощастить, ми станемо першим містом в Україні, яке зробить цей крок», – заявив Олександр Омельчук.

Він розповів, що використання таких LED-світильників дозволить, окрім іншого, знизити викиди СО2, як те передбачено «Угодою мерів».

«Якщо ми все освітлення в місті замінимо з натрієвого на LED, ми отримаємо показник по зменшенню викидів СО2 у розмірі 25 відсотків», – заявив Олександр Омельчук.

Депутат Миколаївської міської ради Ігор Дятлов резюмував хід зустрічі відзначивши, що Миколаїв повинен вирішити питання таким чином, щоб місто стало світлим.

«Ми повинні вирішити питання таким чином, щоб результатом цієї зустрічі стало світле місто. Ми даємо старт у місті стратегії освітлення. Завдання профільного заступника та департамента енергетики – запропонувати стратегію та презентувати її на профільних комісіях», – повідомив Ігор Дятлов.