«Система теплопостачання міста є однією з систем його життєзабезпечення», – Андрій Слободяник

У Миколаєві відбулося засідання робочої групи з питань оптимізації системи теплопостачання міста Миколаєва під головуванням заступника директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрія Слободяника.

У засіданні робочої групи взяли участь радник директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Володимир Березницький, заступник директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» з технічних питань Максим Чернов, в.о. головного інженера ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» Ігор Калач та співробітники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій.

Головної темою повістки дня стало внесення змін до технічного завдання на розробку схеми теплопостачання міста то його остаточне затвердження.

Питання розробки та оптимізації системи теплопостачання міста – надто серйозне, щоб до нього підходити нашвидкоруч, вважає Андрій Слободяник.

«В даній ситуації потрібно діяти за принципом: «Сім разів відміряй, один – відрізай». Деякі «гарячі голови» підштовхують нас на прийняття необдуманих рішень, забуваючи про те, що система теплопостачання міста є однією з систем його життєзабезпечення. Сьогодні нам вдалося остаточно узгодити технічне завдання на розробку схеми теплопостачання. Ця робота конче необхідна. По-перше, згідно порядку затвердження інвестиційних програм теплогенеруючих підприємств, їх затвердження неможливе без прийняття в установленому Законом порядку схеми теплопостачання. По-друге, проведення такої роботи надасть нам можливість сформувати теплоенергетичний баланс міста та визначити основні напрямки розвитку у сфері теплоенергетики з урахуванням новітніх вимог з енергоефективності та енергозбереження. Ні про який розвиток у сфері теплозабезпечення міста говорити неможливо, не маючи на руках розробленої та актуалізованої до сучасних вимог схеми теплопостачання міста», — вважає Андрій Петрович.