В багатоповерхівках Корабельного району Миколаєва встановлять 103 індивідуальних теплових пункти

Жителі миколаївських багатоповерхівок отримають індивідуальні теплові пункти у своїх будинках.

Встановлення 103 ІТП в багатоповерхівках Корабельного району відбудеться в рамках проекту підвищення енергоефективності міста від Світового Банку.

«Складна структура управління роботами, громіздкі графіки, комунікації з громадою, ОСББ, ЖЕКами та іншими КП міста дасть потрібні результати. Як відомо, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» перейшло в підпорядкування департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій, що дало значний поштовх для розвитку підприємства», — розповів  директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

За його словами, заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук особисто контролював хід виконання демонтажних та монтажних робіт зі встановлення ІТП, здійснював перевірку об’єктів, що дало змогу пришвидшити процес реалізації проекту.

Логвінов пояснив, що теплопункт виготовляється у вигляді компактної установки, що спрощує як проектні, так і монтажні роботи.

Теплопостачання всіх квартир будинку забезпечує один теплогенератор, який знаходиться у певному місці, що спрощує обслуговування всієї системи, підвищує її надійність і безпеку, мінімізує витрати на управління системою і підвищує її ККД. Спрощується також вся загальна трубопровідна мережа будинку, для неї необхідно тільки три труби.

Окрім того, теплопункт дозволяє організувати облік спожитих даною квартирою тепла і холодної води, а також дає можливість відключення квартир неплатників.


«Встановлення ІТП в підвалі житлового будинку дає можливість регулювати подачу тепла в конкретну будівлю та керувати інтенсивністю подачі тепла залежно від погодних умов.  Іншими словами, якщо на вулиці тепло, то температура води в батареях квартири буде нижчою, якщо холодно, то вищою. Це забезпечить комфорт в квартирах будинку незалежно від погоди», — розповів Микола Логвінов.

Варто зазначити, департаментом енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій проводиться активна робота по встановленню ІТП як в бюджетному, так і в житловому секторі.

«Будь-яка термомодернізація приміщення має два важливих етапи: це заходи, спрямовані на зниження тепловтрат будівлею: утеплення зовнішніх конструкцій, заміна вікон на сучасні енергоощадні, реконструкція вхідних груп та модернізація системи теплопостачання будівлі. Застосування індивідуальних теплових пунктів, балансування системи теплопостачання, встановлення радіаторних терморегуляторів – це вимога часу до житла, мешканці якого бажають ощадливо споживати тепло, зменшити комунальні витрати та підвищити енергоефективність своїх будинків», — вважає заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук.