Першу «ластівку» проекту «Теплий Дім» — школу №60 — відкриють до дня Миколаєва, — Олександр Омельчук

Перша у Миколаєві комплексна термомодернізація школи № 60 за програмою «Теплий Дім» вийшла на фінішну пряму і вже до Дня міста відбудеться відкриття нового, сучасного, енергомодернізованого навчального закладу.

Про це стало відомо сьогодні, 3 вересня, в ході урочистої лінійки, присвяченій Дню знань.

У відкритті свята взяли участь заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Вячеслав Булах, депутат Миколаївської міської ради Кирило Горбуров.

Як зазначила директор школи Наталія Боярська, в зв’язку з ремонтними роботами літо для педагогічного складу видалось непростим, але результат того вартий і виправдав всі очікування. І сьогодні до навчального процесу в оновленій і комфортній школі приступили близько 600 дітей.

«Ми почали з термосанації, але змінилася вся школа. У нас все нове і сучасне», — розповіла Наталія Боярська.

Заступник міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук зазначив, що будівельні роботи в школі виконані з випередженням графіка.

За цей час у школі утеплили стіни, облаштували систему вентиляції з рекуперацією, замінили на енергоефективні вікна та модернізували освітлення.

«В минулому році був розроблений проект комплексної модернізації школи №60. Сьогодні ми бачимо, що роботи виконані на 95%, залишилися деякі штрихи, які потрібно закінчити. Будівельники обіцяють зробити це в найкоротші терміни і до Дня міста подарувати нам завершення робіт. Будемо урочисто відкривати. Виконано великий комплекс робіт і, що найголовніше, нормативні терміни виконання цих робіт складають сім місяців, а ми вклалися в чотири. Безумовно, в цьому велика заслуга будівельників, які розуміють, що починається навчальний рік і діти повинні вчитися в відремонтованих класах. Школа максимально готова до навчального року», — поінформував Олександр Омельчук.

При цьому віце-мер зазначив, що на сьогодні навчальному процесу та безпеці дітей в школі нічого не загрожує.

Окрім того, заступник мера вручив подарунковий сертифікат на 2 ноутбуки, які отримають класи, де навчатимуться «першачки», і урочисто роздав першокласникам їх перші у житті учнівські квитки.