«Енергоефективність країни – це ви»: перший заступник мера м. Нілюфер відвідав миколаївський Центр енергоефективності

Сьогодні, 7 вересня, Аділь Каяоглу, перший заступник міського голови району Нілюфер (Бурса, Туреччина) разом із заступником Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександром Омельчуком відвідали Центр енергоефективності м. Миколаєва.

Для Аділя Каяоглу, як наголосив він, тема енергозбереження не нова – він активно займається цим питанням у своєму рідному місті.

У Центрі енергоефективності турецькому гостю показали енергозберігаюче обладнання та розповіли про основні напрямки роботи Центру.

«Центр енергоефективності м. Миколаєва став третім в Україні, дві інших започатковано в Луцьку та Києві. Центр допомагає всім охочим у підборі найбільш ефективних технічних рішень для термомодернізації багатоквартирних та приватних будинків. Співробітники установи консультують жителів міста щодо підготовки необхідних документів для участі у державній та місцевій програмах «теплих кредитів», – розповів Олександр Омельчук.

Заступник міського голови району Нілюфер зазначив, що створення такого Центру – яскравий приклад для Нілюфера. Особливо йому сподобалося те, що Центр проводить освітні заходи для школярів.

«Наше підростаюче покоління – наше продовження. Я вважаю, що тема енергозбереження лише набирає обертів і за нею майбутнє. Тому я буду у себе займатися цим питанням, щоб на вашому прикладі розповідати дітям про те, яким чином ми можемо берегти ресурси», – заявив Аділь Каяоглу.

На закінчення зустрічі гість із Туреччини підкреслив, що вважає створення Миколаївського центру енергоефективності значним кроком в економії держави:

«Енергоефективність країни – це ви. З вас вона розпочинається», – резюмував Каяоглу, закликавши до співпраці.