Миколаївцям розповіли про переваги дистанційного обліку енергії

У Центрі енергоефективності м. Миколаєва відбулося зібрання фокус-групи на тему «Переваги дистанційного обліку енергії».

Центр енергоефективності при проведенні заходу спеціально обрав формат фокус-групи. Саме при такому форматі розробник має змогу отримати зауваження та пропозиції від майбутніх користувачів.

Сьогодні ОСББ та ЖСК за допомогою додаткового обладнання, яке коштує недорого, може дистанційно збирати показники лічильників електричної енергії, води, теплової енергії та газу та передавати їх через мережу Інтернет безпосередньо в програму моніторингу.

Споживачі зможуть контролювати використання води, газу, електричного струму за допомогою мобільного додатку або веб-браузера.

Для придбання такого додаткового обладнання та лічильників державою та містом додатково  передбачено компенсації «теплих кредитів» у розмірі сумарно від 70-80%.

Як повідомив директор Центру енергоефективності Юрій Гусаков, дистанційний облік енергії дасть змогу максимально ліквідувати людський фактор і уникнути можливих неточностей при зборі даних з приладів обліку.

«Таким чином ми уникнемо людського фактору. Саме інтеграція такої ідеї обліку енергоресурсів може вирішити це питання», — розповів Юрій Гусаков.

За словами спікера Олександра Попова, дистанційний облік у режимі реального часу надасть змогу голові ОСББ або ЖБК швидко та оперативно реагувати на будь яку непередбачувану ситуацію.