«Будь-які політичні маніпуляції, які шкодять іміджу міста, я вважаю неприпустимими», — Олександр Омельчук про індустріальний парк

В ряді миколаївських ЗМІ з’явилася інформація про те, що прокуратура Миколаївської області надіслала запит до Миколаївської міської ради щодо надання документів, які стосуються відведення земельної ділянки площею 36 га для розташування індустріального парку по вул. Самойловича, 44 у м. Миколаєві.

«…прошу інформувати прокуратуру області про функціональне призначення вказаної ділянки відповідно до генерального плану міста Миколаєва… та перелік об’єктів, які дозволяється розміщувати в межах вказаної території», — йдеться у запиті прокуратури.

Заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук зазначив, що з непорозумінням ставиться до такого запиту – адже індустріальний парк для Миколаєва – це додаткова можливість для залучення інвестицій та створення нових робочих місць.

«Питання Індустріального парку «Енергія» пройшло всі процедурні питання – депутатські комісії Миколаївської міської ради та наразі проходить реєстрацію у  Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України», — зазначив Олександр Омельчук.

Він вважає запит прокуратури політично заангажованим та таким, що суперечить розвитку міста:

«Про існування цього запиту мені було відомо ще до його появи в канцелярії міськвиконкому, як і про те, що найближчим часом відбудуться інші провокаційні дії відносно департаменту енергетики. Вважаю такі випади прокуратури політично заангажованими та, на мій погляд, направленими на дестабілізацію іміджу міста як надійного економічного партнера, що може призвести до відтоку майбутніх інвестицій», — вважає віце-мер.

Перш за все, страждає економіка міста, його жителі та імідж не лише на національній, але й міжнародній арені:

«Будь-які політичні маніпуляції, які шкодять іміджу міста, я вважаю неприпустимими», —  підкреслив заступник Миколаївського міського голови.