ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» виділять 33 мільйони гривень, щоб уникнути зриву опалювального сезону

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» виділять 33 мільйони гривень.

За таке рішення одноголосно проголосували депутати Миколаївської міської ради під час засідання постійної депутатської комісії міськради з питань бюджету, яка відбулася сьогодні, 12 вересня.

Як повідомив під час засідання комісії заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» знаходиться в тяжкому фінансовому становищі, пов’язаному з недостатністю обігових коштів, що не дає можливості вчасно виконувати свої поточні зобов’язання із виплати заробітної плати, відрахувань, податків, проведення необхідних ремонтних робіт: існує необхідність виділення підприємству 33 мільйонів гривень, щоб уникнути зриву опалювального сезону.

«Велика частина цих грошей — близько 25 млн грн піде на погашення податків. Решту коштів погасять заборгованість по заробітній платі і підуть на утримання тепломереж», — заявив Олександр Омельчук.

Директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвинов запевнив, що в цьому році підприємству більше не знадобляться кошти, якщо буде виділена необхідна сума.

Стосовно свого прохання він навів в приклад інші міста України — там міська та обласна влада також виділяють кошти на опалювальний сезон своїм підприємствам. Найбільша сума була виділена в Дніпрі — 600 млн грн. В інших містах сума, виділена на опалювальний сезон, також значно вище, ніж та, яку просив Логвинов — від 50 млн, в залежності від населення.

Голова комісії Олександр Бернацький поставив на голосування питання про виділення 33 млн грн. Члени комісії проголосували одноголосно.