«Теплий дім»: у Миколаєві ще одна школа отримала ІТП за рахунок інвестора завдяки ЕСКО-механізму

ІТП з системою дистанційного керування, встановлений завдяки ЕСКО-механізму, презентували сьогодні у Миколаївській ЗОШ №10, розташованій на просп. Богоявленському, 20/б в рамках «Марафону ЕСКО-проектів».

В презентації взяли участь начальник відділу аналізу, моніторингу та аудиту департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Юрій Шарапов, депутат Миколаївської міської ради Артем Грозов, директор ЗОШ №10 Людмила Чайкіна.

Як розповів Юрій Шарапов, встановлення ІТП на об’єктах бюджетної сфери відбулося завдяки впровадженню ЕСКО-механізму – залучення інвестицій в енергомодернізацію без участі бюджетних коштів.

«У Миколаєві наразі є 26 об’єктів – закладів освіти – де відбувається встановлення індивідуальних теплових пунктів. Всі заходи з енергозбереження проводяться за кошти інвестора, а енергоефективне обладнання, яке запроваджується на бюджетних об’єктах, переходить у власність громади після закінчення строку договору», – повідомив Шарапов.

Депутат Миколаївської міської ради Артем Грозов відзначив, що встановлення ІТП в школі за кошти інвестора – важливий крок до економії бюджетних коштів.

«Із врахуванням того, що у наш час всі комунальні послуги зростають у ціні, то економія наразі є одним із ключових моментів в будь-якій сфері. Тому встановлення ІТП – чудова ідея, яка вже втілена у життя завдяки програмі «Теплий Дім»», – підкреслив Грозов.

Він подякував департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій, якому вдалося знайти інвесторів і встановити індивідуальний тепловий пункт у школі.

«Я думаю, що вже взимку ми зможемо відчути на собі ефективність роботи ІТП, встановленого в школі №10. Це – не перша школа, і, я впевнений, не остання. І, якщо місто зможе оснастити усі школи такими пунктами, впевнений, це буде велике досягнення і департаменту енергетики, і всього міста», – зазначив депутат.

Як розповіла директор школи Людмила Чайкіна, завдяки налагодженій роботі департаменту на чолі з Олександром Омельчуком вдалося досягти результату.

«Видно, що людина вболіває за свою справу. Знаю, що таких шкіл у Омельчука не одна. Взагалі це – шикарний подарунок школі, тепер ми зможемо раціонально витрачати ресурси», – зазначила директор школи.