«Результати роботи програми «Теплий дім» — довіра інвесторів», — Ігор Дятлов про відкриття ІТП в гімназії №2

ІТП з системою дистанційного керування, встановлений завдяки ЕСКО-механізму, презентували сьогодні у Миколаївській гімназії №2.

В презентації взяли участь депутат Миколаївської міської ради, ініціатор впровадження у місті програми «Теплий дім» Ігор Дятлов, директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради Вячеслав Булах, заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради Андрій Слободяник та директор гімназії Володимир Федоренко.

Ігор Дятлов відзначив, що важливим аспектом втілення програми «Теплий дім» в бюджетну сферу міста є те, що міській установі- департаменту енергетики,  енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради довіряють не лише діти та їх батьки, а також інвестори, які не бояться вкладати власні кошти у сферу енергозбереження.

«Цікавий момент роботи нашої програми «Теплий Дім» — це те, що працівникам департаменту енергоефективності вдається виконати одну з наших обіцянок — залучити інвестиції в енергетичну сферу міста Миколаєва. Мова йде не тільки про те, що ми можемо ефективно вкладати бюджетні кошти в бюджетні установи. Йдеться також про те, що, завдяки ефективній роботі програми і професіоналам департаменту енергоефективності, які її реалізують, нам вірить приватний бізнес, нам вірить інвестор. Результат — це близько 15 мільйонів інвестицій, які вже цього року прийдуть в бюджетну сферу. Це дасть не тільки економію, а й найголовніше — покаже, що інвестор довіряє міській установі, департаменту енергоефективності. І це — основний показник того, що ми все робимо правильно, програма розвивається і результати роботи можуть відчути не тільки діти, які мають можливість вчитися в теплих класах, не тільки батьки побачать, що утеплення фасадів шкіл і будинків — це дуже важливий аспект нашої життєдіяльності , а й приватний бізнес, який розуміє, що в цю сферу може вкладати. Є довіра і гарантія того, що їх інвестиції будуть працювати для людей», — повідомив Ігор Дятлов.

Як розповів Вячеслав Булах, встановлення ІТП на об’єктах бюджетної сфери відбулося завдяки впровадженню ЕСКО-механізму – залучення інвестицій в енергомодернізацію без участі бюджетних коштів.

«У Миколаєві наразі є 26 об’єктів – закладів освіти – де відбувається встановлення індивідуальних теплових пунктів. Всі заходи з енергозбереження проводяться за кошти інвестора, а енергоефективне обладнання, яке запроваджується на бюджетних об’єктах, переходить у власність громади після закінчення строку договору», – повідомив директор департаменту енергетики.

 

За словами заступника директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрія Слободяника, встановлення ІТП дозволить регулювати тепло в приміщенні в залежності від погодних умов і часу доби, що сприяєтиме чималій економії тепла та економитиме кошти.

«Встановлення ІТП дасть можливість регулювати температуру в навчальних закладах не залежно від погодних умов. Ми будемо працювати на випередження, наприклад, температура змінюється, датчик зовнішнього повітря вловлює, яка температура в залежності від температурного графіка, який буде встановлений в контролері, і температура буде мінятися», – зазначив Андрій Слободяник.

 

Директор гімназії №2 Володимр Федоренко вважає, що завдяки новому обладнанню установа зможе більш ефективно використовувати ресурси.