Опалювальний сезон: віце-мер Омельчук опікуватиметься теплогенеруючими підприємствами

Заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук відповідатиме за роботу теплогенеруючих підприємств під час опалювального сезону.

Про це стало відомо під час чергового засідання штабу з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

Під час засідання керівники відповідних служб доповіли про результати виконаної роботи.

Міський голова Олександр Сєнкевич відзначив, що пуск тепла в будинки миколаївців — це складний технологічний процес, який може тривати близько тижня.

«Подача тепла починається не з натискання кнопки в кабінеті у мера, його заступника, директора облтеплоенерго або ТЕЦ. Це досить тривалий процес, він може тривати тиждень. Нерідко він супроводжується поривами внутрішньобудинкових і зовнішніх мереж, що пов’язано зі зношеністю комунікацій. На жаль, сьогодні місто Миколаїв не володіє достатнім обсягом коштів, щоб замінити застарілі мережі», — сказав Олександр Сєнкевич.

Мер підкреслив, що за підготовку міста до холодів в цілому несуть відповідальність виконавчі органи міської ради та безпосередньо міський голова. При цьому Олександр Сєнкевич зазначив, що у нього є заступники, які відповідно до своїх функціональних обов’язків курирують питання підготовки інфраструктури Миколаєва до опалювального сезону.

«У міського голови є два заступники, яким делеговані відповідні повноваження. Один з них Олександр Омельчук, він відповідає за питання, пов’язані з теплопостачальними підприємствами і магістральними тепловими мережами. Питанням внутрішньобудинкових мереж і підготовки житлового фонду займається Юрій Степанець. Ці люди в поточному році курирують пуск тепла. Сподіваюся, вони зроблять це в максимально стислі терміни», — підкреслив Олександр Сєнкевич.

Він додав, що на початок опалювального сезону може вплинути економія державою газу, а також затягування державними органами підписання документів, необхідних для отримання лімітів блакитного палива.

Віце-мер Юрій Степанець зазначив, що ступінь готовності житлового фонду до опалювального сезону становить 93%. В цьому плані найгірша ситуація з ОСББ — лише 44% ОСББ мають паспорти готовності до зими.

«Наше завдання — терміново завершити цю роботу, щоб весь житловий фонд був готовий до опалювального сезону. Що стосується соціальної сфери, там більш-менш порядок», — сказав Юрій Степанець.

Представник Миколаївської ТЕЦ розповів про те, як здійснюється ремонт мереж підприємства. Так, на поточному тижні завершать ремонт теплотраси по вул. Московській, сьогодні розпочинається ремонт ділянки інфраструктури на перехресті вул. Чкалова і вул. 3 Слобідської. По завершенню цих відновлювальних робіт приступлять до приведення до ладу мереж на розі пр. Богоявленського і вул. Пограничної.

Директор «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов зазначив, що підприємство технічно готово до зими, однак невирішеним залишається фінансове питання — антимонопольний комітет України практично погодив виділення з бюджету міста понад 30 млн. грн. Тому, як зазначив Олександр Сєнкевич, в найближчий час буде скликана сесія міської ради, до порядку денного якої буде включено питання виділення «Миколаївоблтеплоенерго» даних коштів.