«Тендерне» розпорядження мера не дозволяє оперативно вирішувати проблеми підготовки до опалювального сезону

Сьогодні, 27 вересня, відповідно до доручення першого заступника Миколаївського міського голови Володимира Криленка, заступник міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, керівництво департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради та управління капітального будівництва Миколаївської міської ради провели нараду щодо ситуації з опаленням, яка склалася у Миколаївській ЗОШ №45.

Як повідомив Олександр Омельчук, система опалення школи працює незадовільно по причині гідравлічної та теплової незбалансованості, температура в приміщеннях школи не відповідає нормативній. Тобто, існує ряд недоліків, які були допущені під час проектування та проведення будівельно-монтажних робіт.

Як зазначив начальник управління капітального будівництва Миколаївської міської ради Роман Бохін, управління могло б знайти кошти, але проблема виникне інша – розпорядження Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича №230р «Про проведення допорогових закупівель товарів і послуг з використанням системи ProZorro» не дає змоги оперативно вирішувати ряд питань через необхідність проведення тендерних закупівель, сума яких перевищує 45 тисяч гривень.

«Ми могли б знайти кошти в себе. Наприклад, на часткову заміну чи часткове переоснащення вже існуючої системи. Навіть, якщо ми знайдемо, управління, ці кошти, ми не зможемо це реалізувати з причини необхідності проведення тендерів. Нам необхідно навіть на проектно-кошторисну документацію проводити тендер. І, як показує практика, не завжди це виходить з першого разу. Я готовий це взяти на себе, я буду це робити, але не можу, навіть, якщо ми зайдемо туди, як замовник», — заявив Роман Бохін.

Така проблема, за словами Бохіна, існує і стосовно інших об’єктів.

«Виходить, що ми усі об’єкти, незалежно, що це – проектування, послуги чи будмонтаж, повинні проводити через тендер, що займає певний час. Через такі моменти технічного характеру ми можемо не встигнути», — повідомив начальник управління капітального будівництва.

Олександр Омельчук відзначив, що дійсно, така проблема існує, і особливо його вона тривожить напередодні опалювального сезону.

«Дійсно, таке розпорядження суттєво подовжує темпи реалізації в умовах стрімкого настання опалювального сезону. Я думаю, що на апаратній нараді потрібно ставити це питання для вирішення нагальних проблем», — підкреслив віце-мер.