Револьверний фонд — це те, без чого не обійтися миколаївським ОСББ

Про успішну практику використання револьверного фонду підтримки енергозберігаючих заходів ОСББ розповів виконавчий директор Вознесенської міської громадської організації «Агентство економічного розвитку» Сергій Трандафіл під час форуму «Енергоефективність у житловому фонді. Кращі практики регіонів», у якому беруть участь більше 100 керівників місцевих ОСББ.

За його словами, у Вознесенську Миколаївської області револьверний фонд діє з 2013 року.

«Створенню револьверного фонду передували розробка відповідної концепції, її громадське обговорення, внесення змін в «План сталого енергетичного розвитку м.Вознесенськ до 2020 року» для передбачення коштів в місцевому бюджеті на співфінансування створення Фонду. Фонд надає на зворотній основі кошти для проведення поточних і капітальних ремонтів, впровадження енергозберігаючих заходів та проведення робіт з благоустрою офіційно зареєстрованим ОСББ та ЖБК. Позичальник сплачує внески до Фонду — 5% від суми поворотної допомоги та щомісячно повертає кошти рівними частинами, відповідно до встановленого графіка», — розповів Трандафіл.

Також мета фонду — сприяти інституційному розвитку ОСББ і ЖБК шляхом надання безкоштовної методичної та консультативної допомоги щодо розвитку організаційної спроможності об’єднань.

Як наголосив Трандафіл, револьверний фонд — це те, без чого не обійтися миколаївським ОСББ.