«Теплий дім»: Миколаївська гімназія №4 отримала ІТП за рахунок інвестора завдяки ЕСКО-механізму

ІТП з системою дистанційного керування, встановлений завдяки ЕСКО-механізму, презентували сьогодні у Миколаївській гімназії №4 в рамках «Марафону ЕСКО-проектів».

В презентації взяли участь депутати Миколаївської міської ради Павло Зоткін та Володимир Садиков, начальник відділу енергетичного нагляду, нормування та контролю департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради Глеб Карабут, гендиректор компанії «ЕСКО уа» Андрій Чубатенко та директор гімназії Тетяна Тубальцева.

Як розповів Глеб Карабут, встановлення ІТП на об’єктах бюджетної сфери відбулося завдяки впровадженню ЕСКО-механізму – залучення інвестицій в енергомодернізацію без участі бюджетних коштів.

«У Миколаєві наразі є 26 об’єктів – закладів освіти – де відбувається встановлення індивідуальних теплових пунктів. Всі заходи з енергозбереження проводяться за кошти інвестора, а енергоефективне обладнання, яке запроваджується на бюджетних об’єктах, переходить у власність громади після закінчення строку договору», – повідомив Карабут.

За словами директора компанії-інвестора, встановлення ІТП дозволить регулювати тепло в приміщенні в залежності від погодних умов і часу доби, що сприяєтиме чималій економії тепла та економитиме кошти.

Депутат Миколаївської міської ради Павло Зоткін повідомив, що для встановлення ІТП в 26 школах міста залучено 15 мільйонів позабюджетних коштів.

«Хочу подякувати міській програмі «Теплий дім» та автору програми — Ігорю Дятлову — за те, що сьогодні, на Намиві, в четвертій гімназії, з’явився новий інструмент економії тепла і більш ефективного його використання. Окрема подяка департаменту енергоефективності та віце-меру Олександру Омельчуку за те, що, дякуючи їх зусиллям, за рахунок інвесторських коштів такі програми просуваються, з’являється обладнання, і діти мають змогу відчувати себе у нашій школі комфортно», — розповів Павло Зоткін.

Володимир Садиков додав, що встановлення ІТП за інвесторські кошти — важливий крок до економії міського бюджету.

Директор гімназії Тетяна Тубальцева сподівається, що, завдяки новому обладнанню, установа зможе заощадити чималі кошти на оплаті комунальних послуг.