Марафон житлових проектів «Теплий Миколаїв»: ОСББ «Садова 9»

В рамках інформаційного Марафону житлових проектів «Теплий Миколаїв» ми презентуємо об’єкти житлової сфери, на яких відбуваються різні заходи з енергозбереження: заміна вікон, утеплення фасадів, модернізація систем опалення та освітлення.

Усі ці заходи стали можливими за рахунок компенсації «Теплих кредитів» відповідно до програми «Теплий Миколаїв».

Працівники Центру енергоефективності м. Миколаєва відвідали ОСББ, розташоване за адресою: вул. Садова, 9.

Як повідомив директор Центру енергоефективності м. Миколаєва Юрій Гусаков, завдяки програмі «Теплий Миколаїв» жителі ОСББ вирішили важливу проблему будинку, не витрачаючи на це непід’ємних сум. Тобто, завдяки компенсації до 80% вартості проекту, ОСББ та ЖБК міста можуть модернізувати систему опалення що називається по «максимуму», а заплатити рівно стільки, як ніби лише поміняли протікаючі труби.

«У будинку, який належить ОСББ, встановили ІТП (індивідуальний тепловий пункт) з теплообмінником і двома циркуляційними насосами, що відповідає вимогам державних будівельних норм. Окрім того, на об’єкті було виконано балансування опалювальної системи, яке забезпечить однакову температуру на стояках під час опалювального сезону. Сума проекту склала 885312 гривень», — розповів Гусаков.

За словами директора Центру енергоефективності, встановлення індивідуального теплового пункту — це до 25% економії на опаленні.