Два роки від ідеї до втілення: Миколаївський індустріальний парк «Енергія» включили до реєстру індустріальних парків України

Рішення про включення індустріального парку «Енергія» в реєстр індустріальних парків України прийнято.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук на своїй сторінці в Facebook.

«Два роки від ідеї до втілення! Два роки надій, дискусій і наполегливої ​​праці! Дякуємо всім, хто допомагав і вірив!» — написав віце-мер.

Він подякував депутатському корпусу Миколаївської міської ради за підтримку та результативні голосування.

«Найближчим часом ще необхідно затвердити детальний план території індустріального парку та вибрати керуючу компанію», — додав Омельчук.

Нагадаємо, рішення про створення першого індустріального парку під назвою «Енергія» ухвалили депутати під час сесії міської ради 17 липня 2018 року.

Він буде розташований в Корабельному районі й займатиме земельну ділянку площею 36 га.

Головною метою «Енергії» є забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста, активізації інвестиційної діяльності, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури.

Функціональне призначення індустріального парку полягає у створенні сучасного виробничо-промислового комплексу з розвиненою інфраструктурою, комфортних умов для залучення стратегічних інвесторів у галузях переробної промисловості, а також науково-дослідної діяльності та у сфері інформації та телекомунікацій.

Запуск такого об’єкту дозволить збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.