«Старт опалювального сезону в місті — своєрідний подвиг», — Олександр Омельчук

5 листопада у Миколаєві стартував опалювальний сезон: це стало своєрідним іспитом для відповідальних осіб.

Про це заявив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук в ефірі передачі «Добрий вечір» на телеканалі «НІС-ТВ».

«Старт опалювального сезону розпочався 5 листопада, погодні умови дозволили нам суттєво відтермінити подачу тепла. Кожен старт опалювального сезону  в місті — своєрідний подвиг, і, в певному сенсі,  екзамен.  Міський голова, напевно, з цих міркувань,  цього року назначив відповідальним за подачу тепла не лише Юрія Борисовича Степанця, який курирує департамент ЖКГ, а й мене, як такого, що опікується питаннями енергоефективності», — розповів Олександр Омельчук.

Віце-мер підкреслив, що він є відповідальним за теплогенеруючі підприємства, а Степанець — за пуск тепла в житловий сектор, але такий поділ, можна сказати, умовний.

«Ми не поділяли між собою детально ці сфери, намагаємося допомагати один одному. Кожного тижня в Миколаївській облдержадміністрації проходить енергетичний штаб під головуванням Валентина Гайдаржи, де ми розглядаємо всі питання. Без виділення окремо соціальної сфери чи житлової», — наголосив Омельчук.

Заступник Миколаївського міського голови відзначив, що опалювальний сезон у місті стартував краще, ніж в сусідніх обласних центрах.

«Вже пройшло більше 2 тижнів. Наш опалювальний сезон розпочався краще, ніж одеський, херсонський і кіровоградський», — розповів Омельчук.

Основною проблемою, яка щорічно виникає під час запуску тепла, наголосив віце-мер, є зношення мереж. Але керівники теплогенеруючих підприємств змогли налагодити роботу і вчасно подати тепло.