Олександр Омельчук: необхідно пришвидшити процес передачі субвенції, щоб ОСББ отримали кошти до Нового року

Миколаївські ОСББ просять обласну владу пришвидшити процес отримання субвенції на компенсацію за «теплими кредитами» з обласного бюджету.

Про це стало відомо під час зустрічі з представниками миколаївських ОСББ в приміщенні облдержадміністрації.

На зустрічі були присутні заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, начальник управління житлово-комунального господарства Миколаївської облдержадміністрації Євгеній Гладков, заступник голови Миколаївської обласної ради Андрій Кротов, в.о директора державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Василь Федорончук, заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради Віталій Бондар, директор Центру енергоефективності м. Миколаєва Юрій Гусаков,

Нагадаємо, 29 листопада, під час сесії Миколаївської міської ради до депутатів звернулися представники ОСББ з проханням допомогти їм, надавши субвенцію з міського бюджету обласному бюджету для виплати компенсацій по теплим кредитам: у 2018 році 54 ОСББ скористалися такими кредитними коштами для енергоефективних заходів. Депутати прийняли рішення передати обласному бюджету субвенцію в розмірі 2,2 млн грн, необхідну для виплати компенсацій за «теплими» кредитами.

Віце-мер Олександр Омельчук наголосив на тому, що необхідно пришвидшити процес передачі субвенції, щоб миколаївці мали змогу отримати її до Нового року.

«Я звертаюся до керівництва Миколаївської облдержадміністрації з проханням пришвидшити процес передачі субвенції. Люди повинні її отримати до Нового року, щоб погасити кредит», — заявив Олександр Омельчук.

Євгеній Гладков відзначив, що ОДА тісно співпрацюватиме з банками та фондом молодіжного будівництва у цьому питанні.

«Програма «теплих» кредитів, як ми бачимо, набирає обертів. За три роки наші громадяни використали 117 млн грн на заходи з енергозбереження, це доволі суттєва і сума і заходи…Я вдячний голові ОДА, обласній раді і міській владі за те, що відгукнулися на наше прохання з надання субвенції, оскільки 300 тисяч гривень, які були передбачені на компенсації, ми використали ще на початку року. Тому Миколаївською міською радою виділена субвенція обласному бюджету в сумі 2,2 млн грн і тепер ми повинні спрацювати чітко, оскільки у нас обмаль часу. Вчора була велика нарада за участю голови Миколаївської ОДА Олексія Савченко, голови облради Вікторії Москаленко, в тому числі розглядалося питання щодо проведення сесії обласної ради, щоб прискорити питання організації платежів по відшкодуванню «теплих»кредитів», — повідомив Гладков.

Заступник голови Миколаївської обласної ради Андрій Кротов запевнив присутніх, що питання про виділення субвенції на компенсацію «теплих кредитів» депутати обов’язково підтримають.

В свою чергу, представники ОСББ подякували Центру енергоефективності, який надає всебічну підтримку головам місцевих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків за ефективну роботу.