Миколаївський віце-мер представив Україну на Всесвітній конференції зі зміни клімату

На запрошення національних експертів флагманської європейської ініціативи «Угода мерів», до якої місто Миколаїв приєдналось минулого року, заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук бере участь у Всесвітній конференції зі зміни клімату, яка проходить у Польщі.

Про це віце-мер повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Честь представляти Україну надана лише двом українським містам — Миколаєву та Хмельницькому, які сьогодні представлені віце-мерами! Попереду два щільно розпланованих дні роботи та обміну досвідом. Саме на таких заходах становиться зрозуміла важливість врахування кліматичних факторів на Землі та увага, яку приділяє цьому питанню світове співтовариство!» — написав Олександр Омельчук.

Він висловив сподівання, що можливості, які надає Миколаєву приєднання до «Угоди мерів» реалізуються не лише у розробці Плану дій сталого енергетичного розвитку і клімату, який сесія Миколаївської міської ради затвердила в 2018 році, а й у конкретній реалізації заходів, передбачених в Плані, які спрямовані на зменшення викидів СО2.