Олександр Омельчук: Довіра миколаївців до теплих кредитів та програми «Теплий Миколаїв» зростає

Сьогодні, 18 грудня, у Миколаївській міській раді відбулося останнє в 2018 році засідання комісії з розгляду питань відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту за залученими в кредитно-фінансових установах кредитами на впровадження заходів з енергозбереження.

Довіра містян до «теплих» кредитів зростає, вважає заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук.

«Ми проводимо останню комісію з компенсацій теплих кредитів в 2018 році. Саме час підбивати підсумки. У минулому році, коли фактично стартувала робота програми «Теплий Миколаїв», на останній комісії 2017 року ми раділи тому, що 12 ОСББ отримали 360 000 грн. а приватні особи — 1,8 млн. грн. Сьогодні ми бачимо, що довіра миколаївців до теплих кредитів та програми «Теплий Миколаїв» зростає. Ми в 2018 році за програмою «Теплий Миколаїв» компенсували 8,3 млн грн. Плюс по субвенції — 2,2 млн грн», — розповів Олександр Омельчук.

 

Він повідомив, що результати виросли як кількісно, так і якісно, завдяки налагодженій роботі працівників Центру енергоефективності з місцевими ОСББ.

«За кількістю ОСББ, в порівнянні з 2017 роком, ми виросли в 7 разів, а по загальній вартості проектів — в 18 разів. Ми залучили за два роки в місто 15,0 млн грн. із зовнішніх джерел на модернізацію житлового фонду», — підкреслив віце-мер.

Під час засідання члени комісії розглянули останні в цьому році документи та затвердили розмір компенсації кредиту заявникам, які вирішили вжити заходів щодо енергомодернізації своїх будинків.

Олександр Омельчук зазначив, що загальна сума відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту цього засідання склала 470627,94 гривень.

Кошти виділялись, в основному, для придбання енергозберігаючих вікон та балконних дверей та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них та модернізацію системи освітлення.

За консультаціями звертайтесь до офісу КУ Центр енергоефективності м. Миколаєва: вул. Адмірала Макарова, 42-а (перехрестя з вул. Фалеєвською); тел. 0512 50 01 02, [email protected].