«Теплий Дім»: віце-мер Олександр Омельчук та депутат міськради Олена Кісельова проінспектували хід виконання робіт у ДНЗ № 87

Представники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій проінспектували об’єкт бюджетної сфери, де проводяться заходи з енергозбереження.

На чолі із заступником Миколаївського міського голови Олександром Омельчуком та депутатом Миколаївської міської ради Оленою Кісельовою вони відвідали ДНЗ № 87, розташований в Ракетному Урочищі.

Як повідомив віце-мер, у дитсадочку утепляють фасад, замінили старі вікна на енергоефективні та модернізуватимуть дах.

«Коли в Миколаєві був створений департамент енергетики, він розпочав активну роботу з виявлення об’єктів, які максимально споживають енергію і, відповідно, є надто витратними для утримування. Дитячий садочок №87 якраз попав до списку таких об’єктів. Тому було вирішено здійснити комплексну термомодернізацію, що зменшить витрати енергії та економитиме міський бюджет», — повідомив Олександр Омельчук.

Депутат Миколаївської міської ради Олена Кісельова відзначила, що тепер вихованці дитсадочка мають змогу навчатися, розвиватися та займатися творчістю у комфортних умовах.

«Цей садочок з проблемами. Чому з проблемами? Побудований був він ще з цегли заводу, який працював тут раніше. Цегла з часом почала розсипатися. В цьому проекті ми не лише досягаємо колосального ефекту з термосанації, зменшуючи тепловтрати та підвищуючи комфортність перебування дітей, а й вирішуємо проблему фасаду. В одному проекті, виходить, поєднані одночасно 2 проблеми, які вдало вирішуються», — повідомила Олена Кісельова.

За словами завідувача дитячого садочка Людмили Крот, після енергомодернізації у будівлі помітно потеплішало.

«Все заплановане виконується, в садочку стало набагато тепліше», — повідомила завідувач ДНЗ.