Ігор Дятлов: забезпечити комфорт дітям в навчальних закладах взимку — одна з головних наших цілей

Представники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій проінспектували об’єкт бюджетної сфери, де проводяться заходи з енергозбереження.

На чолі із заступником Миколаївського міського голови Олександром Омельчуком та депутатом Миколаївської міської ради — ініціатором запровадження у Миколаєві програми «Теплий Дім» Ігорем Дятловим вони відвідали ЗОШ №17.

Як повідомив віце-мер, у школі,  в рамках заходів з енергомодернізації будівлі, замінили 96 вікон на енергозберігаючі.

Депутат Миколаївської міської ради Ігор Дятлов зазначив, що робота програми «Теплий дім» почалася з бюджетної сфери не випадково: за його словами, забезпечення комфорту для дітей в навчальних закладах в зимовий період є однією з головних цілей влади.

«Перше, що потрібно робити — замінити вікна. Важливо розуміти, що заміна старих дерев’яних вікон просто на металопластикові, які не є енергозберігаючими, не дасть ефекту, який ми можемо спостерігати в цій школі. Таких шкіл нам вдалося зробити за рік вже 18. Сьогодні на вулиці вже мінусова температура, а діти в класах без верхнього одягу, в школі комфортно і тепло. Я сподіваюся на те, що ми протягом кількох років цю школу зробимо повністю енергомодернізованою», — розповів депутат.

Заступник міського голови розповів, що крім заміни вікон, раніше школа № 17 отримала і індивідуальний тепловий пункт, який встановили на кошти інвесторів за ЕСКО-контрактом. У сукупності ці заходи дозволять економити на енергії.

«Раніше ця енергія витрачалася дуже неефективно, йдучи зі старих вікон назовні. Сьогодні всі роботи зроблені таким чином, щоб отримати комфортну температуру і економію. Всі роботи і проекти, які готує департамент енергетики, спрямовані в першу чергу на економію енергоресурсів. Безумовно, школі потрібні і нові меблі, і сучасне обладнання, спортзал, актовий зал, столові і так далі. Тому департамент енергетики забезпечує економію, а з цієї економії, яка виходить на енергоресурсах, необхідно управлінню освіти, УКБ, купувати для цих шкіл все необхідне», — підсумував Омельчук.

Директор школи заходами з енергомодернізації будівлі задоволена, за її словами, навіть в коридорах температура близько 21-22 градусів тепла, учні по школі ходять у змінному легкому взутті.

«Дуже вдячні і діти і батьки за такий подарунок до Святого Миколая і департаменту енергетики, і програмі «Теплий дім»», — розповіла директор.