У Миколаєві стало світліше ще на одну вулицю

У Миколаєві презентували вуличне освітлення по вул. Турбінній.

У презентації взяли участь заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Вячеслав Булах, директор Центру енергоефективності Юрій Гусаков та депутати Миколаївської міської ради Артем Грозов, Олександр Гусєв, Станіслав Мішкур і В’ячеслав Янков.

Як повідомив Олександр Омельчук, результатом проекту «Теплий Дім» стала заміна освітлення по вул. Турбінній.

«Департамент енергетики в минулому році реалізував проект зовнішнього освітлення цієї ділянки. Наразі тут встановлено 104 LED-світильника, 39 опор. Загальна протяжність освітленої ділянки склала 3 км 255 м. Вартість реалізації проекту — 1 млн 350 тис. гривень», — повідомив віце-мер.

 

Олександр Омельчук підкреслив, що протягом останніх двох років, за даними поліції, саме на цій ділянці було зафіксовано 86 правопорушень — нападів, крадіжок та ін. Не будучи освітленою, дана зона становила небезпеку для жителів, які щодня ходять цією вулицею на роботу чи просто прогулюються парком.

«Таким чином, в місті з’явилася ще одна освітлена ділянка. Парк став і безпечнішим, і комфортнішим для наших жителів», — підкреслив Олександр Омельчук.

Депутат Артем Грозов, за яким закріплений цей округ, зазначив, що все зроблено за останнім словом техніки: тут встановлені світильники, які споживають дуже мало електроенергії, і таке освітлення економитиме кошти міського бюджету.

 

Олександр Гусєв звернув увагу на те, що це — відомий миколаївський парк, який оспіваний в одній з книг «Дозору», написаній Сергієм Лук’яненко в співавторстві з миколаївцем Володимиром Васильєвим.

«Там йшлося про те, що парк був настільки темним, що перевертень нападав на людей, які проходять повз. Зараз цей парк освітлений, а, значить, вийшов із тіні», — розповів Олександр Гусєв.

 

Нагадаємо, раніше  на замовлення департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій було встановлено сучасне LED-освітлення протяжністю 1,4 км на проспекті Корабелів.