Миколаїв переміг у конкурсі від Євросоюзу та отримав право відкрити Європейський тиждень сталої енергії

1-2 червня у Миколаєві відбудеться відкриття Європейського тижня сталої енергії  та виставка-форум PRO ефективність 3.0.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук.

Віце-мер розповів, що Миколаїв на рівні муніципалітету взяв участь у конкурсі та у запеклій боротьбі виборов шанс проведення відкриття Європейського тижня сталої енергії  серед українських міст.

«ЄС відкрив онлайн-реєстрацію для організації заходів в рамках Днів енергії, зокрема для країн Східного партнерства (Вірменії, Азербайджану, Республіки Білорусь, Грузії, Республіки Молдова та України). До участі в конкурсі запрошувалися всі зацікавлені в організації Днів енергії, в тому числі члени державних і місцевих органів влади, енергетичні агентства, бізнесмени та громадські організації. Дні енергії є ключовим компонентом Європейського тижня сталої енергії (EUSEW). Європейський тиждень сталої енергії — це найбільша подія зі сприяння розвитку сталої енергії. І місто Миколаїв вибрали місцем проведення», — розповів віце-мер.

За словами Олександра Омельчука, Євросоюз підтвердив участь міста Миколаїв у відповідному листі, який надійшов на ім’я Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича.

«Високо оцінюючи чудові результати, досягнуті Вашим містом у впровадженні енергетики, ефективності проектів та зобов’язань, які Ви взяли за ініціативою Угоди мерів, Делегація Європейського Союзу в Україні вітає Вашу пропозицію про організацію відкриття в рамках Європейського тижня сталої енергії  в м. Миколаєві», — йдеться в листі.

Окрім того, в рамках відкриття Європейського тижня сталої енергії у Миколаєві пройде виставка енергоефективного обладнання та альтернативної енергетики PRO ефективність 3.0.

«Формат заходу відкриття Європейського тижня сталої енергії  передбачається масштабний. Ми очікуємо на приїзд біля 100 членів делегації, зокрема представників Єврокомісії. Також запросили мерів українських міст, представників міжнародних фінансових організацій та експертів у галузі енергоефективності. На виставці будуть презентовані компанії з усієї України. Також паралельно буде проходити форумна частина, прийнявши участь в якій, миколаївці отримають актуальну інформацію щодо досвіду інших міст України у енергозбереженні та економії витрат», — розповів заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук.

Нагадаємо, перша виставка PRO ефективність пройшла у Миколаєві 23 червня 2017 року, а 8-10 червня 2018 року у Миколаєві відбулася виставка-форум PRO ефективність 2.0.