«Це визнання Миколаєва як енергетичної столиці півдня України», — Вячеслав Булах про відкриття  Європейського тижня сталої енергії

Проведення відкриття Європейського тижня сталої енергії у Миколаєві ще раз підкреслює, що Миколаїв заявив про себе як столицю півдня у сфері енергоефективності.

Про це повідомив директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради Вячеслав Булах в ефірі «Українського радіо: Миколаїв».

«Проведення відкриття Тижня сталої енергії у нас — це визнання Миколаєва як енергетичної столиці півдня України», — наголосив директор департаменту.

Він вважає, що тепер Миколаїв закріпиться на енергетичній мапі Європи, адже має довіру від Євросоюзу, як енергоефективне місто.

«Боротьба за можливість відкривати Тиждень була дуже запеклою. Ми подали на конкурс своє бачення і перемогли. Миколаїв після проведення закріпиться на енергетичній мапі Європи. Саме закріпиться, бо потрапив Миколаїв на енергетичну мапу після прийняття «Плану дій зі сталого енергетичного розвитку», який зараз знаходиться в Брюсселі на погодженні Європейської комісії», — розповів Вячеслав Булах.

Директор Центру енергоефективності м. Миколаєва Юрій Гусаков додав, що конкурс проходив протягом 4 місяців, Миколаїв покроково розписав, як бачить проведення відкриття.

«Це, можна сказати, невелика курсова робота, яку ми, серед багатьох інших міст України, подавали на конкурс. Окрім того, Єврокомісія враховувала досвіт міста у сфері енергоефективності, де у нас є серйозні напрацювання», — підкреслив Юрій Гусаков.

Він розповів, що у 2017 та у 2018 роках у Миколаєві проходили виставки з енергоефективності, а уже в цьому виставка енергоефективного обладнання та альтернативної енергетики PRO ефективність 3.0. пройде в рамках відкриття Європейського тижня сталої енергії.

«Мета виставки – показати людям, що таке культура енергоспоживання, також це – майданчик для інвесторів, які зацікавлені у співпраці з Миколаєвом у сфері енергоефективності», — розповів Вячеслав Булах.

Нагадаємо, відкриття Європейського тижня сталої енергії  та виставка-форум PRO ефективність 3.0 відбудеться 1-2 червня.

Очікується на приїзд біля 100 членів делегації, зокрема представників Єврокомісії. Також до Миколаєва запросили мерів українських міст, представників міжнародних фінансових організацій та експертів у галузі енергоефективності. На виставці будуть презентовані компанії з усієї України. Також паралельно буде проходити форумна частина, прийнявши участь в якій, миколаївці отримають актуальну інформацію щодо досвіду інших міст України у енергозбереженні та економії витрат.

Опубліковано Українське радіо: Миколаїв Вівторок, 26 березня 2019 р.