«Ми отримаємо ефективність у головних функціях»: у Миколаєві презентували проект реконструкції ЗОШ №1 ім. Олега Ольжича

У Миколаєві презентували проект реконструкції з термосанацією будівлі Миколаївської загальноосвітньої школи №1 ім. Олега Ольжича, розташованої у Корабельному районі міста.

У прецентації взяли участь директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Вячеслав Булах, депутат Миколаївської міської ради Анатолій Петров, директор школи Володимир Заяць, представник опікунської ради, проектант та співробітники департаменту енергозбереження.

Як повідомив директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Вячеслав Булах, даним проектом передбачено утеплення будівлі, заміну вікон та зовнішніх дверей, реконструкцію покрівлі, систем вентиляції та опалення, ремонт спортивної зали та харчоблоку.

«На об’єкті планується встановлення  ІТП для автоматичного регулювання теплових потоків в залежності від погодних умов та потреб», — розповів Вячеслав Булах.

Окрім цього, в школі замінять електопроводку та прилади освітлення.

«Застосування для освітлення будівлі енергоекономічних світлодіодних світильників – це вимога часу», — вважає директор департаменту.

За словами проектанта, проектом передбачається також ремонт санвузлів та системи каналізації.

Депутата Миколаївської міської ради Анатолія Петрова цікавило, перш за все, питання щодо зручності перебування у приміщенні ЗОШ учнів з обмеженими можливостями, на що розробник проекту повідомив, що для маломобільних груп населення передбачено під’їзд по території до будівлі, одномісну вбиральню, розраховану для користування інвалідами в кріслах-колясках.

Окрім того, для учнів з обмеженими можливостями буде доступний сходовий підйомник для підйому на II-III поверхи.

«Особисто мене, як депутата, влаштовує проект, де видно, що реально плануються значні зміни – і заміна санвузлів, і зовсім нова спортивна зала, і зовнішній вигляд. Але головне не те, що будівля буде ефективно виглядати, а те, що ми отримаємо ефективність у головних функціях», — повідомив депутат.