Олександр Омельчук: Ми підставили плече меру і провели цей опалювальний період вдало

Завдяки консолідованій роботі депутатського корпусу, виконавчих органів міськради та теплопостачальних підприємств опалювальний сезон у Миколаєві пройшов без значних проблем.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук в ефірі телепередачі «Добрий вечір» на каналі «НІС-ТВ».

«Як відомо, мене призначили відповідальним за опалювальний сезон. Ми не побоялися відповідальності — ні я, ні департамент енергетики, яким я опікуюсь. Ми підставили плече меру і провели цей період. Сезон був непростим, як і всі опалювальні періоди», — повідомив віце-мер.

Заступник міського голови з питань енергоефективності назвав головну причину складності проведення осіннє-зимового періоду.

“Ми знаходимося в тому стані, коли наші теплові мережі вже давно застаріли і потребують модернізації та заміни. Як показав останній, а також попередні опалювальні періоди, однією з найболючіших проблем є тепломережа по вул. Московській, де через значну зношеність труб часто виникають пориви, які не тільки ускладнюють рух транспорту, але й становлять загрозу стабільній та своєчасній подачі тепла близько 2,5 тис. споживачів. Вартість реконструкції цієї ділянки довжиною близько 1350 метрів складає близько 50 млн. грн. Міський голова доручив мені, як заступнику, опікуватися цим питанням. Сьогодні ми напрацьовуємо шляхи розв’язання проблеми”, — розповів віце-мер.

Олександр Омельчук висловив подяку керівникам теплогенеруючих підприємств — директору ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” Миколі Логвинову та керівнику ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ” Юрію Кишко, які намагалися максимально швидко виправляти проблемні ситуації, реагуючи на прохання влади та жителів міста.

«Відносно стабільний проведений сезон — це також і заслуга керівників та працівників цих підприємств», — вважає віце-мер.