50% економії!: результат термомодернізації «першої ластівки» проекту «Теплий дім» — ЗОШ №60

ЗОШ №60 була «першою ластівкою», за впровадження на якій заходів з термомодернізації взявся департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук в ефірі телепередачі «Добрий вечір» на каналі «НІС-ТВ».

Віце-мер розповів, що на вказаному об’єкті впроваджено пілотний проект з дистанційної передачі на сервер департаменту енергетики Миколаївської міської ради показників енергоспоживання, температури повітря та концентрації СО2 в навчальних класах, використовуючи які розраховувався відсоток економії.

Після комплексної термомодернізації ЗОШ №60 ми отримали значну економію. За підсумками опалювального періоду, економія теплової енергії склала 59 Гкал, або 48%”, — розповів Олександр Омельчук.

Досягти значної економії енергоносіїв вдалося за рахунок утеплення зовнішніх стін та даху, заміни вікон та дверей, реконструкції систем опалення, вентиляції, освітлення, автоматизації процесів споживання теплової енергії.