Миколаївським ОСББ розповіли про програми сприяння термомодернізації багатоквартирних будинків

У Центрі енергоефективності м. Миколаєва, майданчику, який збирає найкращих спікерів з питань підвищення рівня енергоефективності, регіональний координатор ПРООН в Миколаївській області Тетяна Гвоздь презентувала Проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень», в рамках якого поділилася інформацією про програми сприяння термомодернізації багатоквартирних будинків.

«Сьогодні ми маємо ситуацію, коли міжнародні донори надають велику технічну допомогу на розвиток соціально-економічних проектів, але дуже мало саме на вирішення проблем ЖКГ. Отож, ми презентуємо новий проект Євросоюзу та програми розвитку ООН, спрямований на підтримку багатоквартирних будинків. Він пропонує навчання та консультаційну допомогу з питань становлення ОСББ, їх розвитку, взаємодії з органами влади та комунальними службами тощо», — сказала регіональний координатор.

Окрім того, Тетяна Гвоздь розповіла про проект «HOUSES».

«Основна мета Проекту – мобілізація співвласників житла багатоквартирних будинках в Україні та підтримка їхньої мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків. Проект допомагає створювати нові ОСББ і мотивувати їх розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подати заявку на фінансування до Фонду енергоефективності України. Проект «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» буде проводити інформаційну кампанію з метою інформування громадськості щодо нового законодавства у сфері енергоефективності, програм Фонду енергоефективності та механізмів фінансування, які він пропонує», — повідомила спікер.