«Теплий дім» в дії: миколаївці отримають 1,5 млн компенсації за теплими кредитами

У 2019 році Департамент енергетики, енергоефективності та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради та Центр енергоефективності міста Миколаєва продовжив реалізацію важливого напрямку програми «Теплий Миколаїв» — відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту за залученими в кредитно-фінансових установах кредитами на впровадження заходів з енергозбереження.

Сьогодні, 23 квітня, у Миколаївській міській раді відбулося перше в 2019 році засідання комісії з розгляду питань відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту за залученими в кредитно-фінансових установах кредитами на впровадження заходів з енергозбереження.

Під час засідання члени комісії розглянули документи та затвердили розмір компенсації кредиту заявникам, які вирішили вжити заходів щодо енергомодернізації своїх будинків.

Олександр Омельчук зазначив, що загальна сума відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту цього засідання склала 1531456,82 грн.

Загальна сума компенсації за реєстрами позичальників-юридичних осіб складає 1281800,99 грн.

Загальна сума компенсації за реєстрами позичальників-фізичних осіб складає 249655,83 грн.

Кошти виділялись, в основному, для придбання енергозберігаючих вікон та балконних дверей та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них.

Як заначив віце-мер, з 2019 року до програми «Теплий Миколаїв» внесені зміни, завдяки яким миколаївці можуть отримати компенсацію «теплих» кредитів у розмірі не 30, а 45 %. Однак, сума коштів на такі кредити, передбачена у бюджеті на цей рік, складає лише 10 млн грн, в той час, як заявок від жителів міста поступило вже на 25 млн грн.

«Ми будемо звертатися до депутатів Миколаївської міської ради з проханням виділити додаткове фінансування, я думаю, що депутати підтримають це питання, адже економію, в першу чергу, отримують жителі їх округів», — наголосив Олександр Омельчук.