«Теплий Миколаїв»: Центр енергоефективності випустив третю хвилю слухачів курсів з енергомодернізації

У «Центрі енергоефективності м. Миколаєва» протягом місяця проходили курси для представників ОСББ, учасники яких отримали знання про необхідні етапи і фінансові можливості енергомодернізації багатоповерхових будинків.

Як повідомив директор «Центру енергоефективності м. Миколаєва» Юрій Гусаков, це вже третя хвиля курсів.

«У нас протягом місяця проходили курси під назвою «Теплий дім», ми їх почали проводити для того, щоб дати головам ОСББ і ЖБК найповнішу інформацію про те, що входить до комплексної енергомодернізації житлового будинку і за рахунок яких програм компенсацій можливо вирішити ці проблеми в будинку. Перший набір на курси стартував у листопаді. Ми побачили, наскільки важливо керівникам ОСББ розумітися на всіх процесах з енергомодернізаціїї та відкрили другий набір. Зараз от випускаємо третю хвилю слухачів. Плануємо проводити курси на постійній основі», — розповів директор.

Заступник директора Центру енергоефективності Тетяна Тимошина наголосила на тому, що одразу всі енергомодернізаційні заходи зробити накладно, тому до питання необхідно підходити поетапно. Окрім того, вона розповіла про певні зміни, які були внесені до програми «Теплий дім» задля того, щоб ОСББ отримали більше можливостей для енергомодернізації своїх будинків.

«За побажаннями голів ОСББ ми створили додаткові механізми, щоб мати більше можливостей проводити енергомодернізаційні заходи. Це – збільшення ставки по компенсаціям по програмі «Теплий Миколаїв», впровадження альтернативної енергетики під компенсації, револьверний фонд та ряд інших заходів, про які сьогодні детально розповіли, щоб голови ОСББ мали повну можливість скористатися цим, і якомога дешевше для жителів свого будинку провести заходи з енергозбереження», — повідомила Тетяна Тимошина.

Слухачам курсів вручили сертифікати та методичні рекомендації, розроблені працівниками Центру енергоефективності.