Відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні у м. Миколаїв

У суботу, 1 червня 2019 р., Представництво ЄС в Україні спільно з Миколаївською міською радою відкриють щорічний Європейський тиждень сталої енергії в Україні та виставку енергоефективного обладнання «PRO ефективність 3.0» і проведуть Церемонію привітання нових учасників Муніципальної платформи «Енергетична та кліматична трансформація».

Запрошуємо представників ЗМІ

Що? Відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні
Де? Місто Миколаїв, Україна
Коли? 1 червня, 2019 р.

  • 10:50 — Візит до біотеплоелектростанції «Євгройл»
  • 12:30 — Урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергії 2019 та виставки «PRO ефективність 3.0»
  • 14:30 — Панельна дискусія «Роль ОСББ у сталому розвитку міста: практика і перспективи»
  • 16:30 — Візит до підприємства енергозберігаючих екобудинків з дерева, соломи й глини Rainbow Ecosystem
  • 18:00 — Візит до термомодернізованої загальноосвітньої Школи № 60
  • 19:30 — Церемонія привітання нових учасників Муніципальної платформи «Енергетична та кліматична трансформація»
Учасники:
  • Йоханнес Баур, керівник напрямку «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні
  • Олександр Сєнкевич, мер м. Миколаїв
  • Представник Міністерства екології та природних ресурсів України
  • Представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Мови заходу: українська й англійська, послідовний переклад

Попередня реєстрація ЗМІ відкрита до 18:00, 30 травня 2019 року, за посиланням. Після реєстрації буде надіслана детальна програма заходу.

Організатори за потреби компенсують витрати на транспорт, проживання та харчування для представників ЗМІ з усіх регіонів України на період події.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся до менеджера з питань комунікації Наталії Шумейко, +38 068 114 38 20, e-mail: [email protected].

Довідкова інформація: Україна вже десятий рік поспіль долучається до ініціативи проведення Європейського тижня сталої енергії. Це масштабна подія в Україні, що сприяє поширенню найкращих практик та об’єднує зусилля задля досягнення цілей ЄС з подолання наслідків зміни клімату, підвищення енергоефективності та енергобезпеки, а також сталого розвитку громад.

Угода мерів щодо клімату та енергії це європейська ініціатива, в межах якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов’язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. Муніципалітети, що приєдналися до Угоди мерів з клімату та енергії, беруть на себе добровільні зобов’язання скоротити викиди CO2 щонайменше на 30% до 2030 року, що відповідає вимогам до України в межах Паризької угоди. 229 українських міст стали учасниками європейської ініціативи.

Угода мерів – Демонстраційні проекти програма ЄС з підтримки проектів у сфері енергоефективності, які реалізуються у відібраних містах згідно з їхніми планами дій. З 2015 року програма підтримує в Україні 11 демонстраційних проектів та ще 6 з 2018 року з модернізації тепло- та водопостачання, громадського транспорту, комунальних закладів та ін.