Миколаївська область посіла третє місце в Україні з розвитку енергоефективності

Миколаївська область посіла третє місце у рейтингу регіонів України у розвитку відновлювальної енергетики та енергоефективності.

Про це свідчать результати моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2018 рік, проведені Міністерством регіонального розвитку України.

«На підставі даних статистики областям виставляються оцінки щоквартально по 27 показникам в 6 напрямках і щорічно по 64 показникам в 12 напрямках. Така оцінка — елемент нової системи моніторингу за реалізацією державної регіональної політики та визначення динаміки змін. Показники рейтингу — індикатор ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях», — заявили в міністерстві.

Таким чином, високі показники регіон демонструє лише в галузі відновлюваної енергетики та енергоефективності (3 місце по Україні), середні показники — в економічній і соціальній галузі, інвестиційному розвитку і інфраструктурі (11-12), а низькі — у всіх інших 8 галузях — від економічної ефективності до раціонального природокористування.