У Миколаєві урочисто відкрили Європейський тиждень сталої енергії

Сьогодні, Представництво ЄС в Україні спільно з Миколаївською міською радою урочисто відкрили щорічний Європейський тиждень сталої енергії в Україні.
Як повідомив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук, це — значна подія для міста та подальшої перспективи розвитку Миколаєва у сфері енергоефективності.В рамках заходу запрацювала виставка енергоефективного обладнання «PRO ефективність 3.0».

Україна вже десятий рік поспіль долучається до ініціативи проведення Європейського тижня сталої енергії. Це масштабна подія в Україні, що сприяє поширенню найкращих практик та об’єднує зусилля задля досягнення цілей ЄС з подолання наслідків зміни клімату, підвищення енергоефективності та енергобезпеки, а також сталого розвитку громад.Угода мерів щодо клімату та енергії – це європейська ініціатива, в межах якої місцеві, регіональні й національні органи влади добровільно зобов’язуються співпрацювати задля досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС. Муніципалітети, що приєдналися до Угоди мерів з клімату та енергії, беруть на себе добровільні зобов’язання скоротити викиди CO2 щонайменше на 30% до 2030 року, що відповідає вимогам до України в межах Паризької угоди. 229 українських міст стали учасниками європейської ініціативи.