Олександр Омельчук: Відкриття Європейського тижня сталої енергії Миколаєві — це визначний результат для міста в особі Євросоюзу

Відкриття Європейського тижня сталої енергії Миколаєві — це визначний результат для міста в особі Євросоюзу.

Про це повідомив заступник міського голови Миколаєва з питань енергоефективності Олександр Омельчук під час відкриття десятого Європейського тижня сталої енергії і виставки-форуму енергоефективного обладнання та альтернативної енергетики «PRO ефективність 3.0».

«Сьогодні ми відкриваємо десятий Європейський тиждень сталої енергії в Україні. Це дуже великий результат роботи великого колективу всього нашого міста, оскільки сьогодні ми презентуємо наше місто не тільки всій Україні, а й усьому Євросоюзу», — привітав учасників виставки-форума Олександр Омельчук.

Також віце-мер привітав усіх з Днем захисту дітей і нагородив учасників та переможців конкурсу зі створення доісторичної скульптури з відходів побутового сміття.

«Не забуваймо, що сьогодні ще й свято — День захисту дітей. Все золото світу не варто однієї дитячої сльозинки. Тому, щоб діти завжди посміхалися представництво Європейського Союзу та оргкомітет цього свята провели конкурс, який тривав майже місяць. За завданням діти в навчальних закладах Миколаєва створювали доісторичну скульптуру динозавра з відходів побутового сміття. Щоб показати, що навіть звичайними побутовими відходами потрібно займатися і потрібно їх використовувати», — сказав Олександр Омельчук.

Подячними грамотами за участь в Європейському тижні сталої енергії в Україні нагородили учнів Миколаївської дитячої художньої школи, Палацу творчості учнів та Академії дитячої творчості. А переможцями конкурсу стали учні Палацу творчості учнів. Всі діти були нагороджені цінними призами від КУ «Центр енергоефективності Миколаєва