Профільна комісія підтримала передачу Миколаївської ТЕЦ на баланс міста

Члени комісії з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі Миколаївської міської ради підтримали передачу в комунальну власність міста Миколаївської ТЕЦ.

Про це стало відомо під час засідання комісії в середу, 5 травня.

«На засіданні Фонду держмайна аналізувалася економічна ситуація по Миколаївській ТЕЦ. Показник за перший квартал 2019 року — прибуток Миколаївської ТЕЦ — склав 13 мільйонів 340 тисяч гривень. При тому, що на 2018 рік були збитки в 38 мільйонів гривень, підприємство вийшло зі збитків і показало прибуток. Я вважаю, що це відмінний показник, який вселяє надію, що ТЕЦ може працювати в режимі вливання. Якщо ми хочемо модернізувати і вирішити проблему вулиці Московської, вирішити проблему 6-Слобідської та проспекту Богоявленського — це типові проблеми, які з року в рік випливають — це кардинально потрібно міняти. Нам потрібно брати на себе відповідальність, в тому числі і фінансову, і виконувати ці роботи, щоб наші городяни позбулися цих проблем», — звернувся до членів комісії заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук.

В результаті, профільна комісія підтримала віце-мера та рекомендувала передати це питання на розгляд сесії Миколаївської міської ради.