Олександр Омельчук: Миколаїв довів, що він — надійний партнер на міжнародній арені

Місто Миколаїв заявило про себе, як про надійного партнера на міжнародній арені, і цей успіх необхідно розвивати.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук в ефірі програми «Діалог» на ТРК «МАРТ», розповідаючи про відкриття у Миколаєві Європейського тижня сталої енергії.

«Честь проводити відкриття Європейського тижня сталої енергії випала Миколаєву не просто так. Це — кропітка робота, яка проводилась у Миколаєві протягом останніх півроку. Наприкінці минулого року ми пройшли досить жорсткий відбір, в якому брали участь ще кілька міст України, але заявка Миколаєва виявилася найкращою і Європейська комісія обрала саме Миколаїв. Тому це — здобуток Миколаєва і ми можемо цим пишатися», — наголосив Олександр Омельчук.

Віце-мер розповів, що передувало відкриттю події, та про насичені для представників євроделегації, яких запросили до Миколаєва на вікриття Європейського тижня сталої енергії, дні.

«В 2017 році ми приєдналися до ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів». Це флагманська європейська ініціатива, яка спрямована на курс зниження викидів СО2 в атмосферу. Миколаїв взяв на себе зобов’язання знизити до 2030 року викиди вуглекислого газу в атмосферу на 30%. Для цього ми розробили і затвердили  ПДСРК, таким чином зявилися на Енергетичній карті Європи, як надійний партнер. Нам почали довіряти, з нами розпочали співпрацювати міжнародні інстанції, в тому числі й фінансові. І апогеєм стало те, що всі вони прибули до Миколаєва і провели досить насичені два дні, під час чого ознайомилися з містом, його здобутками в частині енергоефективності. Ми їх провели по нашим школам, дитячим садкам, підприємствам, які мають відношення до енергетики і отримали досить високу оцінку робіт. Також отримали високу оцінку відкриття Європейського тижня сталої енергії. Сподіваємося на підтримку міжнародних інстанцій в частині додаткового фінансування, просування наших проектів на міжнародній арені. Місто Миколаїв є надійним партнером, воно це вже довело, і в подальшому потрібно розвивати цей успіх», — підкреслив Олександр Омельчук.