«У Миколаєва є велике майбутнє», — віце-мер Омельчук про найменших учасників PRO-ефективність 3.0

Підростаюче покоління м. Миколаєва не лише цікавиться поводженням з твердими побутовими відходами, а й знає, як створити мистецький шедевр зі звичайнісінького сміття!

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук в ефірі програми «Діалог» на ТРК «МАРТ», розповідаючи про відкриття у Миколаєві Європейського тижня сталої енергії.

Він розповів, що у Миколаєві пройшов загальноміський конкурс на виготовлення арт-об’єктів зі сміття «Парк сміттєвого періоду», метою якого було привернення уваги жителвів міста до проблем екології (правильне управління відходами, необхідність роздільного збору сміття). Школярі повинні були за місяць створити зі сміття фігуру доісторичної тварини — динозавра, з  чим вони успішно справилися і презентували свої шедеври під час виставки PRO-ефективності 3.0, яка проходила в рамках відкриття Європейського тижня сталої енергії.

Дитяча художня школа створила тиранозавра, Палац творчості учнів ‒ трицератопса, Академія дитячої творчості ‒ птеродактиля.

«Дорослі — це сформовані особистості, яких уже важко привчити до чогось нового, а діти — це відкрита книга. Як ми їх навчимо, так і вони будут поводитися протягом життя. Тому я ваважаю, що у Миколаєва є велике майбутнє, в тому числі, і в управлінні побутовими відходами. У всьому світі відходи — не лише сміття, а й ресурсне джерело, з якого і енергію добувають, і яке може, як ми бачили, бути перетворене у мистецькі шедеври», — розповів віце-мер.