Департамент енергетики зекономив майже 7,6 млн грн на енергоресурсах об’єктів бюджетної сфери

Департамент енергетики та енергозбереження Миколаївської міської ради продовжує впроваджувати систему енергомоніторингу на об’єктах бюджетної сфери.

Наразі налагоджено та підключено до системи 473 будівлі. З моменту впровадження системи (з урахуванням погодних умов) та при діючих тарифах на споживанні теплової енергії вдалося заощадити 4882,3 тис. грн бюджетних коштів. Економія по споживанню електроенергії склала 2707,6 тис. грн.

Про це повідомила заступник начальника відділу енергетичного нагляду, нормування та контролю департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Яна Бондаренко.

«Система моніторингу працює вже другий опалювальний сезон. За цей період склалася позитивна динаміка: систематичний щоденний контроль споживання дає чітке планування витрат і своєчасне реагування на позаштатні ситуації, як результат — ми отримуємо суттєву економію бюджетних коштів. За перший опалювальний сезон було зекономлено 3890 тис. грн, на сьогодні цей показник вже складає 7589,9 тис.  грн», — повідомила Бондаренко.