«Працівники покидають підприємство через борги із зарплатні», — Олександр Омельчук про «Миколаївоблтеплоенерго»

На комунальному підприємстві «Миколаївоблтеплоенерго» через борги із заробітної плати почали звільнятися співробітники.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук в ефірі програми «Добрий вечір» на телеканалі НІС-ТВ.

Віце-мер зазначив, що на ОКП склалася непроста економічна ситуація, тому що тариф збитковий, тому на підприємстві залишається лише 10% від оплат споживачів.

«Сам тариф є збитковим, тому що не включає в себе базові показники, які повинні автоматично коригуватися. Коригуванням тарифу підприємство займається постійно, але це називається «біг на місці». Сьогодні вони відкоригували той тариф, який вже явно збитковий. Вони не встигають за підвищенням ціни на газ, зростанням заробітної плати. Проблема в тому, що тарифом займається НКРЕКП і це довга і складна процедура. Підприємство сьогодні заведено в глухий кут через тарифи», — повідомив віце-мер.

Також він додав, що КП має ефективний менеджмент і команда підприємства результативно виконує свої функції, однак відсутність фінансування створює проблеми.

«Сьогодні вже є проблема з заборгованості із зарплати на підприємстві з половини травня, це не може сприяти нормальній роботі підприємства і утримуванню співробітників. Наскільки я знаю, люди стали залишати підприємство через відсутність зарплати», — заявив Олександр Омельчук.