Миколаїв готується до нового опалювального сезону

У Миколаєві відбулося розширене засідання штабу з підготовки міста до осінньо-зимового періоду. Міському голові прозвітували, наскільки готові до майбутніх холодів об’єкти соціально-культурної сфери, інфраструктура теплогенеруючих компаній,  а також опалювальні системи житлових будинків.

У нараді взяли участь заступники міського голови Юрій Степанець, Олександр Омельчук, директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв, керівництво районних адміністрацій, управляючих компаній і житлово-експлуатаційних підприємств, відповідальні посадові особи КП «Миколаївоблтеплоенерго і ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ».

Нагадаємо, що підготовка до зими розпочалася навесні цього року. Так, в травні виконком міськради прийняв рішення «Про заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019 -2020 рр. і його сталого проходження», яким було затверджено план заходів та графік їх виконання.

Як стало відомо під час засідання штабу, на даний момент готово 70 внутрішньобудинкових систем опалення житлових будинків, які опалюються централізовано. Від теплопостачальних організацій отримано 334 акта готовності житлових будинків до опалювального сезону (22%), виконано 187 промивок внутрішньобудинкових систем опалення житлових будинків з 372 запланованих (50%), підготовлено 900 з 1425 запланованих елеваторних вузлів (63%).

Для виконання робіт з повірки та поточного ремонту приладів обліку споживання теплової енергії з міського бюджету виділено 1,9 млн.грн. За рахунок цих коштів буде виконана перевірка 185 приладів обліку споживання теплової енергії та ремонт 63 приладів обліку споживання теплової енергії, встановлених в житлових будинках. Також за бюджетні кошти наразі виконується капітальний ремонт 9 приладів обліку споживання теплової енергії.

Управління освіти має підготувати системи 176 об’єктів. На даний момент залишилося провести гідравлічні випробування на 13 об’єктах. Решта — вже готові. В цілому роботи на об’єктах освітньої сфери повинні бути завершені до 1 вересня.

Також на сьогодні з 22 лікувальних установ міста по 12 підписані акти про готовність до опалювального сезону. Решта 10 установ готують до зими відповідно до затвердженого графіка.

— Відхилень від графіка немає. Думаю, що протягом місяця всі роботи виконають, усі акти будуть отримані до 1 вересня, — сказав Віктор Фаюк, заступник начальника управління охорони здоров’я.

Роботи на об’єктах сфери культури також йдуть за графіком. На даний момент готові 6 з 16 систем. Більшість власних котелень закладів культури також готові.

— По лінії управління у справах фізичної культури і спорту налічується 9 котелень, які підлягають випробуванням, 6 з них вже здані, залишилося 3 котельні. У нас є 4 власні котельні, всі вони готові. Роботи йдуть згідно з графіком, — відзначили в управлінні у справах фізичної культури і спорту.

А директор департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Бондаренко повідомив, що до зими залишилося підготувати 4 підвідомчих установ.

У КП «Миколаївоблтеплоенерго» такі показники:   підприємство має 102 котельні, і 58 з них вже готові, на 50% мереж (це 110 км інфраструктури) відбулися гідравлічні випробування.

Бригади ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» основне теплогенеруюче обладнання готують за планом. На даний момент є 2 проблемних об’єкта: мережі по вул. Пограничній  та по вул. Московській. Там ведуться ремонтні роботи. Після їх завершення підприємство повторно проведе гідравлічні випробування своєї теплової інфраструктури.

ОСББ та відомче житло також готується до опалювального періоду. Однак у деяких з них темп виконання робіт залишає бажати кращого.