Миколаївські ОСББ готуються до опалювального сезону

В адміністрації Центрального району пройшов семінар з підготовки багатоповерхових будинків, об’єднаних в ОСББ/ЖБК, до опалювального сезону 2019-2020 рр.

Участь у  семінарі взяли голови ОСББ, ініціативні групи громадян по створенню ОСББ, представники місцевого самоврядування.

Про основні етапи підготовки до опалювального сезону розповіли представники «Миколаївоблтеплоенерго». Велику увагу вони приділили питанню проведення гідравлічних випробувань внутрішньобудинкових систем.

Фахівець з питань модернізації системи опалення Віталій Блохін розповів про переваги, які отримають ОСББ при:

  • встановленні ІТП з погодозалежним регулюванням;
  • балансуванні стояків;
  • заміні труб;
  • утеплення комунікацій.

Він наголосив на тому, що модернізація системи опалення – економія енергії та грошей жителів будинку.

Заступник директора комунальної установи «Центр енергоефективності м. Миколаєва» Тетяна Тимошина розповіла про проекти з модернізації системи опалення за 2017-2019 роки, які успішно реалізовані у м. Миколаєві, їх вже 24.

Миколаївські ОСББ, які вже модернізували системи опалення у своїх будинках, ділилися досвідом з колегами та перевагами:

  • економія на комунальних платежах;
  • однакова температура у квартирах;
  • можливість коригувати температурний режим у квартирах жителів ОСББ в режимі реального часу.

Експерт  IFC  з питань енергоефективності у Миколаївській області Максим Литвиненко наголосив, що наразі запрацював Фонд енергоефективності — дієвий інструмент підтримки впровадження енергоефективних ініціатив.

«Фонд енергоефективності забезпечить фінансування проектів з термореновації багатоквартирних будинків на загальну суму приблизно 150 мільйонів євро», — повідомив Максим Литвиненко.

Регіональний координатор ПРООН в Миколаївській області Тетяна Гвоздь презентувала Проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень», в рамках якого поділилася інформацією про проект успішного управління багатоповерховим будинком — «HOUSES».

 

 

Відзначимо, аналогічні семінари проходитимуть протягом цього тижня в кожній районній адміністрації м. Миколаєва.